Најновије

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ У ИДЛИБУ: Сиријска Ал Каида за само четири дана потучена до ногу у рату са супарничком групом!

Сиријска Ал Каида, позната и под називима "Нусра фронт" и "Хајат тахрир ал Шам" (ХТШ), која је прошле године преузела доминаију над највећом "побуњеничком" територијом у Сирији, на прагу је потпуног уништења, након четири дана узастопних пораза од ривалске џихадистичке групе Џебхат Тахрир Сурија (Сиријски ослободилачки фронт).

Џихадисти (Фото: ЈуТјуб)

Џихадистичка група, за коју до пре неколико дана нико није чуо, јер није ни постојала, за само четири дана избацила је ХТШ из готово половине градова којима је суверено владао широм Идлиба и на западу Алепа. За свега 100 сати непрекидних борби, према извештајим који стижу од "опозиционих" сиријских медија, настрадало је више стотина бораца са обе стране. Само током данашњих борби, "Сиријски ослободилачки фронт" (СОФ) заузела је неколико кључних градова међу којима су и Биниш, Таом, Рам Хамдан и Марат Масрин од ХТШ-а и проширила своју контролу над широким подручјем око њих.
Након освајања ових градова, као наредни циљ СОФ-а, медији блиски организацији насталој 18. фебруара спајањем Ахрар ал Шама и Нуралдин ал Зинкија, тврде да је већ у току покрет њихових снага према покрајинској престоници и главном упоришту ХТШ-а, граду Идлибу. Блицкриг новонастале џихадистичке организације, највећи је ударац било које стране сиријској Ал Каиди (ма како се она у датом тренутку звала) у досадашњем току Сиријског рата. ХТШ је данас доживео тежак пораз и на југу Сирије, где су у близини окупиране Голанске висоравни покушали фронтални напад на оложаје Сиријске арапске армије. Више о томе погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА