Најновије

ЂИЛАС: Ако изађе 60% зна се ко ће бити градоначелник Београда (ВИДЕО)

Кандидат за градоначелника листе коју предводи, Драган Ђилас, изјавио је синоћ да очекује да што више странака и коалиција које су против власти пређе цензус како би, каже, заједно повели град у другом смеру.

Ђилас (Фото: Јутјуб)

“Када се сви удружимо, вратићемо осмех у наш Београд. Верујем да можемо да победимо јер нас има више”, рекао је Ђилас на завршном скупу листе “Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују” у хали спортова на Новом Београду.
Он је рекао да се уопште не поставља питање ко ће победити и ко ће бити градоначелник "уколико на београдске изборе изађе 60 одсто бирача" позивајући грађане да 4.марта не дозволе да на судбину Београда одлучују они који ће под “притиском” морати да гласају.
“Живимо у земљи у којој се снимају спотови у којима су политички противници. Жао ми је што се не емитује спот јер би био користан за нас”, рекао је Ђилас алудирајући на забрањени спот СНС на коме се поред његове појављује и слика Александра Шапића.
Он каже да обећања гарантује делима које је као градоначелник остварио.
Критикујући власт, Ђилас је казао да се данас људи плаше да кажу своје политичке ставове или да их неко слика са неким ко је против власти што, каже, њему личи на “фашистички систем”.
Председник Народне странке Вук Јеремић рекао да када се буде гласало 4.марта, не гласа се само против провинцијалног духа "који раније у Београду никада није владао" већ за будућност, и да се заустави повратак у деведесете”.
Окупљенима на скупу који су носили заставе странака које подржавају Ђиласа обратио се и Саша Јанковић председник Покрета слободних грађана који им је рекао да су они најбоље што Србија има.
“Одолевате лажима, увредама, опкољавању, не само да одолевате него побеђујете”, рекао је Јанковић.
Санда Рашковић Ивић, потпредседница Народне странке рекла је да је власт “уништила жене” и укинула све оно што је Ђилас у свом мандату женама омогућио да би лакше живеле, радиле и васпитавале своју децу.
“Саградио је 44 вртића, нема разлога да не направи још 44. Обећавамо да ћемо се борити против насиља над женама" рекла је она.
Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић рекао је да београдски избори превазилазе локалне оквире и додао да ће ово бити почетак бољег и срећнијег живота у Србији.
Борко Стефановић лидер Левице Србије позвао је грађане да дају подршку онима који су “за вратом овој власти” и да ће то бити почетак “пада јарма са вратова овог народа”.
“Никада нисмо били ближи за ових шест година”, рекао је Стефановић и додао да глас треба дати онима који ће да граде, "а не да руше и праве лажне метрое".
На скупу су говорили и Душан Дуда Ивковић, војни пензионер Миле Делић, као и председник удружења синдиката Слога Жељко Веселиновић, а предизборна обраћања је отворила група ПУФ у фантомкама са песмом “Игра рокенрол Фонтана са Славије”, ау којој су и делови песме “Е, мој друже, београдски”.
Водеће НАТО земље изазивају нестабилност и провоцирају сукобе у БиХ. Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА