Најновије

ПУТИН ШАЉЕ ОРУЖЈЕ У СВЕМИР: Програм унапређења руске војске утерује страх у кости

Руски председник Владимир Путин одобрио је револуционарни програм наоружавања Руске Федерације којим ће та земља своје војне капацитете имати чак и у свемиру, а у употребу ће ставити и роботе, прецизну муницију, дронове које досад није имала, као и оспособљавање противракетног система С-500.

Путин (Фото: kremlin.ru)

То је потврдио заменик премијера Русије Дмитриј Рогозин истакавши да ће се програм развијати у периоду од 2018. до 2028, а да ће у њега бити уложено 275,5 милијарди евра.
- Председник је потписао документ и засад је спроведена свеобухватна процена оружја и технике у борбеним условима, као и ефикасност борбене употребе нових система и комплекса у екстремним спољним условима. У тај процес је укупно било укључено више од 200 врста оружја и технике - истакао је Рогозин и открио да се део новог програма посебно усмерава на развој роботике, система за извиђање, ударне и беспилотне летелице, противракетну заштиту авиона, прецизну муницију и слично.

Руски председник: Обуставити ватру у Сирији

Руски председник Владимир Путин јуче је наредио обуставу ватре у предграђу сиријске престонице, Источној Гути, ради формирања хуманитарног коридора којим ће цивили моћи да напусте то подручје. Примирје ће ступити на снагу у уторак и трајаће од девет до 14 часова сваког дана.
Та одлука шефа Кремља уследила је након вишедневних ваздушних удара на Гуту, једно од последњих упоришта побуњеника режиму сиријског председника Башара ел Асада, у којима је страдало најмање 500 људи. Запад оптужује Асадове снаге за крвопролиће и употребу хемијског оружја на том простору. Међутим, Кремљ је јуче саопштио како су такве оптужбе провокација западних земаља, које за циљ имају да се обуставе ватрена дејства у тој енклави, а одакле су побуњеници данима нападали Дамаск и режимске положаје.
Он је обелоданио да ће Русија своје капацитете ширити и ван граница Земље, када је говорио о сталном развијању нових система наоружања на Западу, нагласивши да ће Москва на то адекватно одговорити.
- Нећемо игнорисати ширење војног потенцијала НАТО, као ни америчку концепцију глобалног напада и намеру да се оружје распореди у свемир - рекао је он.
Нови руски програм ће, пишу медији, укључивати и противваздушне ракетне системе С-500, пету генерацију борбеног авиона су-57, тенкове армата и оклопна возила.
- Верујте, имаћемо одговор на све - поручио је још једном Рогозин и изнео податке да је удео модерне опреме у руским оружаним снагама порастао и да ће ускоро износити 70 одсто у укупном наоружању до 2021.
- Заменили смо од 2014. украјинске производе у више од 100 модела наоружања и војне технике - навео је Рогозин.

Укинуће нам санкције, али само ако пропаднемо

Димитриј Рогозин је истакао да су санкције које је Запад увео његовој земљи шанса да Руси покажу најбоље особине националног карактера. Како је истакао, он верује да оне никада неће бити укинуте.
- Санкције су реакција окорелог непријатеља на наше јачање и биће укинуте само ако поново ослабимо - рекао је Рогозин готово истовремено са саопштењем Брисела да још није донео одлуку о проширењу економских казни против руских држављана и правних лица.
Кијев спрема нови план разрешења сукоба у Донбасу. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански о С 400 и страховима које тај систем изазива...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА