Најновије

ШЕШЕЉ: Опростили би Ђинђићу да је убио Милошевића, али... (ВИДЕО)

Лидер СРС Војислав Шешељ изјавио је да Зоран Ђинђић не заслужује споменик у Београду јер је, како каже, имао негативну улогу.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

“На власт је дошао вољом Американаца, акцијом њихових обавештајних служби и шпијунских агентура. То је чињеница. Американци су дали 200.000 долара за то, а колико су дале друге земље још је питање. Признали су да је Вилијем Монтгомери водио ту акцију“, рекао је Шешељ током дебате са Муамером Зукорлићем на Првој телевизији.
Како каже, са Ђинђићем је почела “огромна пљачка народа“. 
“Ни под Турцима није било тако. Деведесетих су сачувани готово сви индустријски ресурси. То је под Ђинђићем све упропаштено, уништено, а онда продато будзашто“, истакао је Шешељ. 
Осим тога, Шешељ је истакао да је Ђинђић био “на челу главне мафије у Србији – сурчинске – уз коју је дошао на власт“. 
“Срби би му опростили да је убио Милошевића, али никако није смео да га испоручи Хагу и то на највећи национални празник“, навео је Шешељ. 
Зукорлић је након тога рекао да није сагласан са тиме и да је Ђинђић био “први државник који је покренуо дијалог са Бошњацима“. 
Подсећамо, рад "Стрела" аутора Мрђана Бајића изабран је на међународном конкурсу за избор идејног решења споменика убијеном премијеру Србије Зорану Ђинђићу. 
Споменик, који ће се налазити у реновираном Студентском парку у Београду биће висок 6,20 метара, бело-сребрне боје, у облику стреле. Како је објављено прошле године, план је да споменик буде привремено постављен 12. марта 2018. на Студентском тргу. 
Аутор првонаграђене скулптуре је Мрђан Бајић, а сарадници су вајар Предраг Кешељ, архитекта Петар Саздановић, историчарка уметности Марина Андрић.
Како је Шешељ оценио Обрадовића као противника прочитајте ОВДЕ.
Извор: Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА