Најновије

(ИНТЕРВЈУ) МИЉАН ДАМЈАНОВИЋ: Напредњаци су преварили народ!

Кандидат Српске радикалне странке за градоначелника Београда, Миљан Дамјановић, у интервјуу за Правду говори о стању у граду, плановима развоја, сукобу радикала и Двери и односу према онима који су до сада водили Београд.

Дамјановић и Шешељ (Фото: СРС)

Шта су главни адути СРС на овим изборима због чега заслужујете више од других да добијете подршку Београђана?
Наш програм и циљ да водимо Београд на српски начин. Желимо да подстакнемо власнике фирми да им испис буде на ћириличном писму, ћирилице не смемо да се стидимо већ да се поносимо њоме и да је гајимо. Морамо да се одужимо свим људима који су оставили неизбрисив стваралачки траг, у нашем народу, из области књижевности, науке, културе те им треба подићи споменике и дати називе трговима а ту најпре мислим на Добрицу Ћосића, Антонија Исаковића, Милутина Миланковића и многих других. Време је да се исправи неправда према генералу Дражи Михаиловићу а наш предлог ће бити да управо мост на Ади понесе његово име. Нећемо дозволити да се изгради споменик Зорану Ђинђићу већ ће његово место заузети Слободан Милошевић који је погинуо у Хагу бранећи српске националне интересе. Једини смо водили крајње позитивну кампању и изнели програмска решења која су везана за процес легализације свих објеката (с посебним акцентом на социјалну политику), оснивање посебног Секретаријата за предшколске установе са стварањем нове мреже истих са решењима за додатне капацитет за сву нашу децу и праведније утврђивање висине цене боравка деце у вртићима, решавање огромног проблема ГСП укидањем штетног уговора с Апексом и др.

Уколико СРС након избора буде део власти у Београду да ли би пристали да Горан Весић и Синиша Мали задрже своје позиције?
Искрено се надам да ће наши суграђани већински дати подршку листи Српске радикалне странке, односно нашим програмским решењима, како би нам на тај начин омогућили да ми будемо стожери београдске власти и како би ми били ти који ћемо радити искључиво у њиховом интересу. Све странке, сем српских радикала, су имали прилику да воде Београд. По нашем мишљењу водили су врло лоше. То доказују и њихова свакодневна препуцавања о томе ко је више оштетио буџет града Београда, сва њихова неиспуњена обећања, криминалне афере и слично. Ништа се није променило од времена Ђиласа јер данас нашу престоницу воде преобучене демократе и динкићевци. Уколико народ дели моје мишљење онда неће бити бојазни, четвртог марта однећемо победу. У супротном мораћемо да сачекамо резултате избора који ће показати коме наши суграђани највише верују и чији су програм већински подржали. Искрено мислим да је време да одговорност преузму часни, поштени и вредни људи који не мењају чланске карте по потреби (зарад власти) али, понављам, о томе ће одлучити народ у недељу. 

Финиш кампање обележио је сукоб СРС и Двери, шта је разлог томе и какве последице то може имате по изборне резлтате?
Морам да цитирам академика Косту Чавошког који је предизборну коалицију Бошка и Радулета назвао "противприродним блудом" а њега су подржали и остали чланови политичког савета Двери - универзитетски професори Мило Ломпар, Срђа Трифковић и Зоран Чворовић. Од почетка кампање, њих двојица, су нападали искључиво опозицију и на тај начин радили искључиво у интересу Српске напредне странке. Пре више месеци сам за ваш портал одговорио Бошку Обрадовићу да сам згранут с којом дозом мржње напада радикале и обавља прљаве послове у интересу појединих западних центара моћи. Никада се нисам бавио њима јер сматрам да имамо штошта да понудимо нашим суграђанима па немам времена да се "пецам" на њихове лажи и клевета. Али зарад јавности морам да подсетим све да је, управо у Парламент Србије Двери убацио амбасадор Скот и то преко напредњачких гласова у Републичкој изборној комисији. И, ко за кога ради?

Током кампање вођена је жестока дискусија о томе где треба да буду почетне станице београдског метроа, какав је став СРС по том питању?
Шта је заједничко за оне који обећавају метро? За време жутих потписан је уговор с Апексом, којим је почело наменско уништавање Градског саобраћајног предузећа, а онда су преобучене демократе тј. садашњи напредњаци преварили народ пред изборе 2014. године обећањем да ће тај уговор раскинути. Тај уговор је и даље на снази а последице су евидентне. Тим уговором фантомска фирма приходује на годишњем нивоу преко 90 посто свих прихода градског саобраћајног предузећа без обавезе икаквог улагања у набавку нових возила, резервних делова, одвајања за плате запосленима и слично. Због овог уговора и прескупог моста преко Аде напредњаци су тада најављивали хапшење Драгана Ђиласа а уместо тога чим су се дочепали власти преузели су његове "искусне" кадрове а њему дали фотељу Кошаркашког савеза Србије. Да ли мислите да ће они ишта саградити? Прво морамо да решимо питање ГСП-а и његово враћање на здраве ноге, затим да саобраћајно возном линијом саобраћајно интегришемо Лазаревац и Барајево па тек онда можемо да причамо о метроу. Ми ћемо око тог пројекта разговарати с нашим пријатељима из Русије и инсистираћемо на братимљењу Београда и Санкт Петербурга који има преко 600 мостова и најбољи метро.
Шта за вас значи Београд?
Српска престоница а не само нека тачка на туристичкој мапи света!

Упозорење Шешеља могућој ексалацији ситуације у Србији након избора погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Реп песма као део кампање СРС.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА