Најновије

АСАД: Европа треба да престане да подржава терористе!

Ако Европљане заиста брине судбина избеглица, онда нека престану да подржавају терористе, изјавио је данас председник Сирије Башар ел Асад у разговору са руским новинарима.
Башар ел Асад (Фото: Јутјуб)

Башар ел Асад (Фото: Јутјуб)

„Није питање да ли ће Европа примити избеглице или не, ради се о томе да се уклони примарни узрок овог проблема“, истакао је Асад. Он је рекао да се дијалог мора наставити у име постизања консензуса. „Ипак, ако желимо конкретан успех, њега је немогуће постићи док гину људи и док се наставља крвопролиће. Људи морају да се осећају безбедно… На тај начин можемо да дођемо до консензуса, али га не можемо реализовати док не победимо тероризам у Сирији“, додао је председник Сирије. Такође, Башар ел Асад је искористио данашњи сусрет са руским новинарима и упутио позив „да се снаге уједине у борби против тероризма“ јер, како је додао, „пут ка постизању политичких циљева које су зацртали Сиријци, једино је могућ кроз дијалог и политички процес“. „Ако данас питате било ког Сиријца шта он управо сад жели — на првом месту ће одговор бити безбедност и стабилност за све и сваког“, рекао је Асад и додао да су политичке снаге, како оне унутар Владе, тако и оне ван власти, обавезне да консолидују своје снаге за потребе сиријског народа. Према његовим речима, Курди су део сиријског друштва и нису некакви туђинци, већ у Сирији живе као и Арапи, Черкези, Јермени и многе друге нације и припадници других вера од давнина. „За многе се нације ни не зна када су се појавиле у региону. У Сирији је без свих њих немогуће је створити јединствено друштво“, закључио је Асад.
Прочитајте још:Бацач пламена „Буратино“ може спалити осам градских четврти (ВИДЕО)ДОЈЧЕ ВИРТШАФТС НАХРИТЕН: Агресија НАТО је узрок избегличког таласаПутин: ИСИС има планове за Меку, Медину и Јерусалим, угрожене Европа и Русија
Извор: sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА