Најновије

ВУЧИЋ: Успех што се прича о компромисима поводом Косова и Метохије

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да је успео после 10 година да врати Србију у „игру“ по питању КиМ и да се уопште прича о компромисима, иако је ситуација по нас и сада веома тешка, као и да Албанци суштински желе само да обједине своје територије.

Вучић (Фото: Синхуа)

Вучић је гостујући на ТВ Хепи рекао да ће последње дане предизборне кампање за београдске изборе "бити са Тачијем, Јункером, Могеринијем, Ханом" у Софији, јер је то његов посао, без обзира да ли му се то свиђа или не.
"Боље да се састанемо, ако ће то да сачува главу и једном нашем човеку на КиМ. Није мени лепо ни њему да се састанемо, али морам, то је мој посао, да радимо и оно што други не морају".
Вучић је на питање како коментарише то што је албански премијер Еди Рама у косовском парламенту изјавио да ће Албанија и Косово имати једног председника и једну спољну политику и да ли би Србији биле опет уведене санкције или чак била опет бомбардована да је он то рекао - да ће бити председник свих Срба у региону, одговорио да је то мало претерано, али шуштински тачно да би Србија због такве изјаве претрпела озбиљне последице.
"Немам ту намеру, не желим то да будем, нисам то и нећу ни бити, али је тачно да би биле тешке последице по нашу земљу да сам то изговорио. Они могу да изговарају шта хоће и да остављају у аманет Ердогану БиХ, други говоре да су усташки поздави у крајњој линији дозвојени у посебним приликама", казао је Вучић.
На питање како види то што Рама позива председнике опшитна из региона и из Србије да формира заједницу албанских опшитина и да ли то провоцира Велику Албанију, Вучић каже да ће се видети шта ће бити по том питању, али да Албанци неће да одустану од тих идеја.
Истиче да су Албанци научили причу и понаваљују стално да су за Европу, а да суштински гледају како да обједине своје територије и купују време.
Вучић објашњава да је суштина у томе када је реч о КиМ да смо ми повукли војску и полицију 1999. после бомбардовања и да су за то и прогон Срба 2004. тајне службе дозволиле да нико никада није одговарао за мртве и прогон Срба са вековних огњишта.
Подсетио је да су 2008. године рекли није више стандард пре статуса већ да се иде на статус и да су дочекали тренутак лоших односа унутар наше власти, сукоб Војислава Коштунице и Бориса Тадића, пошто су сматрали да је Србија неспособна.
"Виде да је Србија немоћна и да најмоћније земље света признају независност Косова и третирају је као независну државу. И ви сада од мене тражите да САД, Немачка, Француска, Италија, Велика Британија и други промене своје мишљење и кажу - извините ми смо пограшили и то знају сви да се то неће догодити".
Вучић истиче да је ''шаховска позиција и даље катастрофално тешка'' за нас, али да се боримо да ту нешто направимо.
"Онда нам свако каже - не ваља, па знам и ја да не ваља, али кажите шта је добро, а могуће и реално за наш народ. Немамо такво решење. Потрошио сам годину дана, да ништа друго нисам радио, само да сам се борио да вратимо Србију у ту партију".
Вучић каже да Албанци у ствари само чекају да им САД, Немачка и други "заврше посао са Србијом".
"Веома сам захвалан Меркел што је хтела да ме саслуша и њен став би био много оштрију да нисам показао ту дозу храбрости и питао - јел'' хоћете решење или мислите да Србија треба да буде понижена. Тај филм нећете да гледате, хоћемо компримис и договор са Албанцима пошто је то важно за мир у наредних 100 година. Важно је да имамо боље односе са Албанцима. Али, не можете ви све да добијете, а Срби све да изгубе.
Навео је да је вице канцелару Немачке Зигмару Габријелу рекао раније - како мислиш да ја изађем пред Србе и кажем заборавите на КиМ, а посебно на права која су имали Албанци.
"Како да им кажем, онда би сваки Србин хтео да узме тигањ и да ме лупа по глави. Нема никакавог смисла и они то знају. Кажу нам - шта хоћете да мењате, отворићете Пандорину кутију, а они су је отворили пре 10 година", нагласио је Вучић.

Вучић: Људи ће гласати за планове, програме и идеје 

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић поручио је да грађани треба да гласају за планове, програме и идеје, и за људе који могу то да их проведу у делу.
Он је позвао грађане да изађу на изборе, истичући њихов значај.
"Нико неће појединачно бити близу нас, али ће се сви ујединити у истом дану... Не могу то да кажем за СПС и можда још једну или две листе, али сви остали ће се ујединити преко ноћи зато што ту идеала и политике нема", рекао је Вучић гостујући на ТВ Хепи.
Како је рекао, једини идеал опозиције је каса - градшка каса која је сада пуна, "за разлику од градске касе коју смо преузели 2013. године".
"Људи нека сами одлуче по савести", подвукао је Вучић.
Вучић је, у јутарњем програму телевизије „Хепи", казао да људи знају ко се бави политиком због новца, а ко због славе, и ко је више био расположен за тучу него било шта да уради за Београд.
Вучић је коментаришући разне прогнозе за београдске изборе рекао да ће се већ за три дана видети ко је говорио истину и да ће изгубити не за 5.000 или 1.000 гласова већ за много више.
"Видим, како Верица Бараћ каже и Мишковићеве новине позивају на изборе, пошто они изгледа стварно верују у те бројеве које себи у својим новинама пуштају. Плашим се да ће поново помало да буду разочарани, али у политици морате и више него спортски да привахтите пораз, као што сам ја прихватио 2004. када са изгубио за само 5.000 гласова", рекао је Вучић.
Навео је и да је СНС за готово 20 одсто успела да увећа своју снагу и да су људи добро разумели да је рад најважнији за будућност.
"Немам шта ружно или лоше да кажем било коме. Људи виде шта желе себи и својој деци, да ли је то метро, гондола или нешто друго".
Вучић је запитао да ли грађани желе у Београду на власти људе који ће да раде посао и како Београд напредује или неког ко ће сваки дан да се свађа са републичком влашћу.
Објаснио је да је опозиција направила кључну грешку, којој се надао да ће је поново направити, а то је да су кампању водили обећавајући да ће након што освоје Београд срушити Вучића и Београд на води.
„Хоће ли бомбардовати Београд на води, да убацују детерџент у фонтану да би је уништили", упитао је Вучић додајући да им смета све што је лепо и што је увело ред.
Казао је да је задовољан што се СНС бавио великим пројектима и што има нове људе који су их представљали.
Говроећи о великим пројектима Вучић је признао да се плашио на почетку изградње Београда на води, пројекат који треба да промени лице земље.
„Плашио сам се да ли ће бити могуће то урадити, знајући које су стране земље против, због свих који желе да смање подршку мени да би се лакше добила независност Косова и Метохије, срушила РС. Све је то повезано", указао је он.
Вучић је казао да је захваљујући градоначелнику Синиши Малом и његовом тиму тај посео успео.
Поновио је и обећање да ће Београд добити метро, и поред отпора, који је постојао и у другим земљама.
Указао је и на проблем друштвених мрежа, који су у Немачкој виђене као најнеобјективније и најнепоудзаније средство информисања и до те свести ћемо доћи код нас тек за две године.
„Крију се иза лажних имена, шире лаж до лажи. Мисле да лажима могу нешто да сруште, али лажима немогуће је срушити истину", казао је он.
С тим у вези је поручио да нема ништа бесплатно, као што тврде неки други који желе да обмане јавност.
„Нећу да кажем да ће све бити бесплатно. Бесплатан сир само постоји у мишоловци, не верујемд а ће људи да гласају за такве бесмислице и демагогије", казао је Вучић.
Осврнуо се и на лидера Двери Бошка Обрадовића, који је тврдио да је био позван на телевизијски дуел с њим, а што је водитељ програма Миломир Марић демантовао, и казао да када неко нуди само мржњу не може да победи на изборима.
Он је, поводом тврдње и претњи лидера Двери Бошка Обрадовића да ће доћи на телевизију пред његово гостовање, казао да су неки у капуљачама били испред те куће и побегли.
„Обрадовић је хтео да изазове инцидент, а онда схватио да не долазе Гордана Узелац и Мара Драговић, па не може да ради оно што они раде са женама, те су брже боље ставили капуљаче на главу и побегли, када су видели да је неко теже категорије дошао. Нико не жели тако бахате типове и људе који немају ништа сем батина, туче, дреке да понуде“, објаснио је Вучић.
Изразио је уверење да су они сами себи направили велику штету.
„Када сам први пут расписивао ванредне изборе, рекли тако су сви од Милошевића до Коштунице тако губили изборе. Међутим знам једну ствар због које ћемо да победимо, а то је да они немају знања ни капацитета. СНС је успео да узме све што је вредно, зато што ради одговорно свој посао“, рекао је Вучић.
Он је нагласио да, када неко нема програм ни план све прераста само у патолошку мржњу, а када се нуди мржња не могу да се победи на изборима. 

Вучић: Нисам председник који мисли о богаству

Председник Србије и СНС Александар Вучић изјавио је данас да његова и имовина његове породице није увећена у последњих пет година, већ је чак и смањена и поручио да га не занима новац, него да ради у интересу земље.
Вучић је то рекао коментаришући наводе лидера Двери Бошка Обрадовића о његовој (Вучићевој) имовини и становима.
"Имам само једну малу стамбену јединицу, а он је говорио о томе шта су моји родитељи радили и зарадили и додао не знам шта све... Мој брат живи у стану 46 година, завршио је државни факултет, има добру плату и даље враћа кредит у ''швајцарцима''... Да ли је то злочин, грех, има ли везе с мојом влашћу... Моји родитељи су 1992. године купили плац у Јајиницма, када ја нисам имао везе са политиком", рекао је Вучић.
"Мене новац уопште не занима", подвукао је он.
Како је рекао, да га новац занима, могао је да се обогати после председничких избора, јер му је, као победнику, држава пребацила три милиона евра, али је он тај новац пребацио странци.
"Имао сам право да узмем тај новац за себе, могао сам да кажем да ме после избора ништа не занима, али ја сам то узео и пребацио све странци која је после вратила обавезе и не дугује никоме ни динар", казао је Вучић.
Како каже, није председник који мисли о себи и богатству, већ о Србији. 

Вучић: Надам се да ћемо освојити више него 2013. у Београду

Председник СНС Александар Вучић изјавио је да се нада да ће листа чији је носилац на предстојећим изборима у Београду освојити више него 2013. године, када је остварила највећи резултат до тада - 41,5 одсто гласова и позвао грађане да гласају за будућност.
"Највише смо у Београду имали 41,5 одсто 2013. године и надам се да ћемо сада имати више. То су заслужили сви који су радили у граду, а посебно листа нових људи, којих нема на другим листама, који су најбољи у својим областима", рекао је Вучић и подсетио да су на листи Весна Станојевић, Аја Јунг, др Зоран Радојичић, успешни спортисти...
Додао је да је посебно поносан на листу више од 1.000 личности који су подржали листу "Зато што волимо Боеград", јер су то, каже, људи који показују да желе да припађу пристојној, нормалној Србији и желе да виде да Београд и Србија напредују и не плаше се да то и кажу.
"Који кажу да можете да вичете на нас, да нам претите преко друштвених мрежа и медија колико хоћете... Људи на крају бирају оне који раде, бирају резултате, и ја сам позвао и јуче људе да гласају за будућност и за програме у будућности", рекао је Вучић гостујући на ТВ Хепи.
У том смислу, поменуо је да је јутрос слушао актуелног градоначелника Београда Синишу Малог који је говорио и медијима, те да је, можда и по први пут био задовољан како је Мали говорио, јер је причао о новој аутобуској станици и будућнсоти.
Вучић је навео да је још много пројеката планирано - аутобуска станица, завршетак Прокопа, "Беоргад на води", који ће "бити најлепши део града"...и подсетио да су уређени Обилићев, Косанчићев венац, Славиоја, фасаде...
Исто тако, подвукао је, важно је да грађани Батајнице, Рипња, Железника, Остружнице... добију канализацију.
"То су дугорочни пројекти о којима морамо да разговарамо", подвукао је председник.
Поновио је да ће метyро поцети да се гради 2020. године, јер се тек сада на томе озбиљно ради, док 2007, 2008. или 2009. године није био ниједан папит готов за метро.
"Изградићемо метро, на понос грађана", рекао је Вучић.
Додао је да ће нова аутобуска станица омогућити да аутобуси брже стижу до Бограда, те да ће бити смањене гужве у центру града.
"Нова аутобуска станица биће фасцинантна, модерна. То су ствари које људе желе да чују", рекао је Вучић. Путин у Сирију послао убице америчких стелт авиона. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Долазак на Тв Хепи на дуел Бошко-Вучић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА