Најновије

ТРЕЋИНА ИСТОЧНЕ ГУТЕ У У РУКАМА АСАДОВЕ АРМИЈЕ: Ово је највећи успех САА у операцији "Челик Дамаска" до сада! (ВИДЕО/МАПА)

За мање од десет дана од почетка операције "Челик Дамаска", у коју је укључен највећи број елитних јединица САА, а која се води против неколико џихадистичких организација у Источној Гути, дугогодишњи неприкосновени бастион "побуне" против власти у Дамаску већ је смањен за готово читаву трећину.

Источна Гута (Фото: ЈуТјуб, Правда)

До сада су сиријске снаге успеле да, након више година, поврате контролу над шест важних утврђених градова, а највећи број одбрамбених линија на источном и североисточном ободу џихадистичке енклаве се налази у потпуном расулу.

Највећи део територије ослобођен је на источном фронту, где главну реч воде Тигрове снаге, а током претходних неколико часова, ослобођена су три утврђена града - Утаја, Нашабија и Хазрама. Сиријске снаге, ипак, нису се задовољиле огромним напретком, већ је одмах покренут напад и на Шифунију, која је, према тврдњама војних извора, већ добрим делом у рукама Тигрових снага и могуће је да ће до јутра она бити и четврти ослобођени град током 24 сата, што је незабележени рекорд у историји сукоба у Источној Гути. Да борбе нису само "лака шетња", као што би многи помислили, најбоље сведочи снимак који су вечерас објавиле Тигрове снаге, о извлачењу тела погинулог саборца са бојног поља у Источној Гути: Трба напоменути и да сиријске снаге на терену имају незапамћену подршку руске и сиријске авијације (осим од 09-14 часова, када је на снази "Путиново примирје" за извлачење цивила из угрожене области): Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА