Најновије

ЗА СВАКИ СЛУЧАЈ: Американци око Русије постављају 400 антиракета!

Само дан након што је Владимир Путин сународницима и свету представио шест нових супериорних видова оружја – Доналд Трамп је објавио да на још годину дана оставља на снази антируске санкције уведене због грађанског рата на истоку Украјине.

Патриот (Фото: Синхуа)

Уз образложење да дејства и политика Москве поводом Украјине представљају „изванредно велику претњу интересима националне безбедности и спољној политици Сједињених Држава“.
Ово се могло очекивати, али је – с обзиром на укупну ситуацију – потенцијални елемент даљег заоштравања.
У сваком случају, поводом санкција и Трампа у државном врху Русије немају никаквих илузија. Утицајни потпредседник Владе РФ Дмитриј Рогозин, у чијим рукама је све што је повезано са војном производњом и наоружавањем Оружаних снага РФ,  још пре недељу дана је рекао:
„Санкције? То је заувек! Препород националне самосвести у Русији обично резултира брзим растом наше снаге. Западу то – чак на нивоу инстинката – никада није било по вољи. Санкције су реакција провереног непријатеља на наше јачање. И, биће укинуте само ако ми опет постанемо слаби. Зато су за нас санкције шанса да покажемо најбоље црте свог националног карактера“.
Само неколико сати након што је Трамп повукао свој потез, заменик министра одбране РФ Александар Фомин саопштио је да Сједињене Државе имају намеру да – у оквиру свог пројекта глобалне противракетне одбране – око Русије поставе 400 антиракета.  
„У току је узимање Русије у амерички ПРО-обруч. Четири стотине ракета око наших граница, унутар исте структуре, потенцијално знатно снижава ш потенцијал уклеарног одвраћања“ – нагласио је Фомин.
Експерт за спољну политику и војна питања Андреј Кокошим у вези са овим је указао да интерконтинентална балистичка ракета „Сармат“ управо зато може атаковати територију САД преко Јужног пола јер су САД з тог правца потпуно незаштићене.
Московски војни експерт Иван Коновалов оценио је да је Запад након Путиновог наступа био у шоку као у време када је схватио да руске крстареће ракете „Калибар“ – примењене против терориста у Сирији – немају домет 300 километара него осетно преко 2.000.
Израелски геополитичар Јаков Кедми – бивши шеф обавештајне службе „Натив“ – оценио је да оно што је показао Путин сведочи да је Русија за три генерације наоружања испред Запада. Својој процени је придодао:
„САД су веровале да ће до 2020-те остварити надмоћ над Русијом у области стратешког наоружања. Међутим, са оним што је продемонстрирао Путин показало се да ствари стоје сасвим обрнуто. Схватили су да су се бавили дечијим играма у односу на оно што је извела Русија. Америка ће морати да уложи титанске напоре да достигне Русију и смањи заостајање“.
Кедми је посебно нагласио да би волео да је имао прилику да види лица водећих људи у НАТО  и у Пентагону док су слушали и гледали шта говори Путин. Још је додао:
„Сада им је јасно да нису успели да Русију зауставе санкцијама и да је претекну на војном плану!“
Прочитајте ОВДЕ како је Путин објаснио америчкој водитељки својства руског оружја?
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како изгледа постављање антиракетног система "Патриот".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА