Најновије

ИЗБОРИ У БЕОГРАДУ, БОРУ, АРАНЂЕЛОВЦУ, СЕВОЈНУ: Отворена биралишта, опет снег, али на кратко

Локални избори у Београду, Бору, Аранђеловцу и Севојну су у току, а посебан фокус је на престоници.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Биралишта су отворена у 7 часова, а биће затворена у 20 сати, до када траје и реликт прошлости, предизборна тишина, током које је забрањено истицање симбола на бирачким местима и у пречнику од 50 метара од бирачког места.
07.15- Као што знате, у Србији се, бар начелно, и даље поштује изборна тишина. И док вас на друштвеним мрежама спонзорисане поруке разних политичара бомбардују и данас, док се њихова (и нестраначка) лица и даље смеше по билбордима, подсећамо вас да је медијима забрањено да преносе изјаве политичара које они дају на биралиштима. 
То значи да до затварања биралишта, морамо да "чувамо" те изјаве, а с обзиром на то да се резултати очекују око 21.30х, релевантност тих изјава и није превелика. 
07.07 - Иначе, избори се одржавају по "продуженој зими", а након ледног таласа и отопљења у суботу, у више места у Србији је поново слаб снег. 
Ипак, у питању је буквално последњи зимски трзај, а очекује се да већ током преподнева падавине стану и да широм земље дође до разведравања. 
У Београду ће ујутру бити облачно са слабим снегом, пре подне ће падавине престати, а по подне ће доћи до делимичног разведравања. Ветар ће бити слаб до умерен северни и северозападни, ноћу у скретању на југоисточни и у појачању. Најнижа температура око минус 2 Ц, највиша дневна око плус 1 Ц. 
07.02 - Што се тиче броја одборника - у Београду се 24 листе боре за 110 места, у Севојну четири листе за 15 одборничких места, у Аранђеловцу шест листа за 41 место, а у Бору се осам листа бори за 35 места. 
07.00 - Добро јутро! Биралишта у четири места у Србији су отворена, а на њих ће, судећи по ономе што пише у бирачким списковима моћи да изађе нешто мање од 1.700.000 људи. 
На изборима у Београду право гласа има 1.606.931 бирач, а гласаће се на 1.185 бирачких места. У Севојну ће за неку од четири изборне листе моћи да гласа 5.882 бирача, на пет бирачких места, у Аранђеловцу право гласа има 37.711 бирача, а у Бору 43.838 људи.
Прочитајте ОВДЕ како Републичко тужилаштво штити Београд на води?
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ђорђе Вукадиновић и Бојан Клачар о изборима у Београду.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА