Најновије

ТУРЦИ СМАЊУЈУ АПЕТИТЕ: Заокружена контрола над пограничним подручјем! Ево колико још планирају да освајају по Сирији (МАПА)

Турски вицепремијер и портпарол Владе у Анкари Бекир Боздаг изјавио је данас да су њихове снаге оствариле контролу над половином територије коју палнирају да заузму у северозападном сиријском региону Африну.

Ердоган мења планове за Африн? (Илустрација: Правда)

- У операцији "Гранчица маслине", за сада, преузета је контрола над 112 села, 30 критичних позиција и 142 контролне тачке, преецизирао је Боздаг. Судећи према данашњој мапи контроле Африна, на којој по први пут од почетка операције Турци држе цело погранично подручје две земље, јасно је да њихове снаге не држе ни близу половине курдских територија у региону.

Судећи према изјави турског вицепремијера, може се извести закључак да је Анкара "спустила лопту" и да више нису у плану велика освајања која су најављивана почетком операције "Гранчица маслине". Снимак стравичног покоља који су током викенда претрпеле тенковске јединице Хајат Тахрир ал Шама погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Курди узвраћају ударац: Турци скупо плаћају своја освајања у Сирији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА