Најновије

ГОРДИЈЕВ ЧВОР У АФРИНУ: Након Асада, и Американци шаљу појачање Курдима за борбу против турске најезде!

Припадници милитантне организације Џејш ал Тувар, која се налази под директном контролом америчких снага на североистоку Сирије, упућени су у подручје Африна како би помогли курдским ЈПГ снагама да се одупру турској инвазији на тај сиријски регион.

Асад, Курди и амерички џихадисти на истој страни фронта?! (Илустрација: Правда)

Према извештајима курдских агенција, целокупно људство и опрема "побуњеничке" фракције, која се, као и протурски џихадисти који ратују на страни Анкаре у Африну, бори под заставом такозване "Слободне сиријске армије", упућени су у угрожено подручје.
Џејш ал Тувар је претежно арапска организација коју су Американци подизали упоредо са СДФ-ом на северу Сирије од 2015. године и учествовали су у борбама против Исламске државе широм покрајина Рака и Алепо, а дали су свој допринос и у самој битки за некадашњу престоницу "црног калифата". Да подсетимо, раније су у Африн послате и сиријске добровољачке Снаге националне одбране (СНО), које се већ налазе на линијама фронта у Африну. Према досадашњим извештајима, припадници СНО једна су од главних мета турских хеликоптера, који су им већ нанели значајне губитке у људству. Како су Турци променили раније најављиване планове и циљеве у Африну, сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Турци и њихови џихадисти нападају стратешки важан град Рајо:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА