Најновије

ВОДИЋЕ ДВА ПАРАЛЕЛНА РАТА: Украјински генералштаб у завршним припремам за рат за "реинтеграцију" Донбаса!

Кијев може покренути војну операцију у Донбасу, не заустављајући "антитерористичку" акцију, рекао је Јури Бобров, официр правног одељења Генералштаба Украјине.

Украјинци се спремају за рат (Фото: РИА новости)

Он је ово саопштио говорећи о раздвајању војне (на основу Закона о реинтеграцији Донбаса) и "антитерористичке" операције. - Ова операција ("антитерористичка") је покренута 2014. године, и она се наставља, без обзира на спровођење овог закона, а одлуку о њеном наставку или прекиду ће саопштити шеф Антитерористичког центра Службе безбедности Украјине, рекао је Бобров. Представник Генералштаба је изразио уверење "да ће се антитерористичка операција наставити, без обзира на то када ће почети или се завршити операција здружених снага". Према Боброву, кандидатура за команданта здружених снага већ је утврђена, а у блиској будућности ће бити одобрена од стране председника. Главни кандидат је генерал са борбеним искуством, који учествује у операцији у Донбасу, додао је представник украјинског генералштаба.

Закон о реинтеграцији Донбаса

У јануару је украјинска Рада усвојила Закон о реинтеграцији Донбаса. Председнику се даје право да употреби оружане снаге у миру како би "заштитио суверенитет". Закон омогућује да се војска користи у Донбасу без проглашења рата. Порошенко је наредио министру одбране и начелнику Генералштаба да предложе промене формата операција у Донбасу и кандидата за шефа здружених снага. Руско министарство спољних послова верује да је усвајање закона коначно потврдило фокус Кијева на насилно решавање сукоба у региону и прекорачење Минских споразума. ДНР и ЛНР су такође саопштиле да документ легализује употребу насиља над цивилима.  Који је главни приоритет Доњецке Народне Републике, сазнајт ОВДЕ. Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Српски добровољци у борбама за доњецки аеродром:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА