Најновије

ЈОШ КИЛОМЕТАР И ПО ДО ЦИЉА: Сиријске снаге жестоким ударом започеле другу фазу операције "Челик Дамаска"! (ФОТО/МАПА)

Сиријска арапска армија започела је овог јутра другу фазу операције "Челик Дамаска" и наставила невероватан темпо ослобађања територије који је наметнут током претходне фазе офанзиве.

Операцију предводи Сухеил ал Хасан - Тигар (Илустрација: Правда)

Циљ друге фазе операције је цепање територије под контролом џихадиста у Источној Гути на два дела. Уз снажну подршку артиљерије и руских авиона, већ у раној фази напада, сиријске снаге успеле су да пробију одбрану џихадиста и заузму почетне позиције у граду Бејт Сава, који се налази на линији којом Сиријска арапска армија (САА) планира да пресече џихадистичку енклаву. Након вишечасовних жестоких борби са милитантима, сиријске снаге успеле су да ослободе цело насеље и потисну терористе даље унутар територије под њиховом контролом.  Покушавајући да искористе велику концентрацију САА у нападу на Бејт Саву, терористи Нусра фронта и Фајлак Рахмана су извршили напад на јуче ослобођену Мухамидију, али је овај очајнички покушај угушен у крви, известили су сиријски ратни репортери. Сиријски војници објавили су данас и прве фотографије са фронта из Бејт Саве:

Након ослобађања Бејт Саве, САА од цепања џихадистичких теиторија на два дела раздваја само градић Мадира, широк неких 1,5 киломтара.

Шеф америчких обавештајаца признао је да  САД планирају нове војне ударе у Сирији. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА