Најновије

СВЕТСКИ ПОРЕДАК 2018: Путин објаснио зашто "амерички партнери" постају све нервознији! (ВИДЕО)

Познати руски телевизијски новинар Владимир Соловјев зсвршио је рад на дуго очекиваном документарном филму „Светски поредак - 2018“ у који је укључио више разговора које је током претходних годину дана водио са Владимиром Путином, а данас су објављени први делови овог филма, који је још један од оказатеља велике промене у савременим геополитичким кретањима.

Владимир Путин (Фото: РИА новости)

Руски лидер је, поред осталог, оценио да је политика санкција коју воде Сједињене Државе доказ њихове некомпетентности и симптом слабости, а не снаге. - Санкције су веома стари, да не кажем древни инструмент који користе многи, укључујући и америчке партнере. А, што се нас тиче, одувек је било овако: Чим Русија постане моћна држава - код наших партнера почиње паника. А за њом су следили покушаји да се Русија обузда, каже Путин. Санкције су, оценио је руски лидер, нелегитимни и непоштени начин конкурентске борбе. - За њих је то начин и да прикоче јачање одбрамбене способности Русије, истиче Путин и наглашава да је уверен да ће земље које воде антируску политику саме страдати од својих дејстава. - Градите односе са Русијом и свима ће бити добро. Сви који другима укапавају отров - сами га на крају прогутају и отрују се. Наша изрека опомиње: Не пљуј у бунар - можда ћеш морати да из њега пијеш воду. Пљување се увек окрене против оних који то чине, упозорава председник Русије. Путин је открио да је Вашингтон 2014. тражио од Кремља да утиче на украјинског председника Виктора Јануковича да не примени силу против учесника државног преврата у Кијеву, да је руски врх обећао да ће помоћи, а да само дан касније изведен државни удар. Председник РФ је оценио да су Американци тада дрско обманули Русију и додао да то није било први пут. Нагласио је да су „амерички партнери“ тада били обећали да ће - ако Јанукович одустане од употребе војске - утицати да демонстранти напусте тргове и ослободе државне зграде. - Да су макар телефонирали и бар нешто рекли! Макар: Нисмо хтели да буде овако, догодио се ексцес. Уместо тога - потпуна подршка онима који су извршили државни удар! - објаснио је Путин. Он је оценио да су 2014. удар у Украјини „извеле фактички Сједињене Државе својим рукама“ и додао да САД, управо зато, настављају да подржавају садашњу власт у Кијеву. Соловјев је открио да је на филму рађено дуже од годину дана.
"Гледајте. Разговор са Путином је био честит и директан. Занимљив. Одговорио је и на најнезгоднија и лична питања. У неколико наврата сам помислио да ћу добити отказ", написао је Соловјев на свом ВКонтакте профилу. Цео филм ће бити емитован тек по завршетку председничке изборне кампање. Извор: fakti.org, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА