Најновије

ПРЕДСЕДНИК У РУМУНИЈИ: Вучић се састао са Јоханисом (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Букурешту у палати Котрочени са румунским колегом Клаусом Јоханисом.

Вучић у Румунији (Фото: Председништво Србије)

Председника Вучића је у Свечаној сали палате, уз највише државне почасти дочекао председник Румуније Јоханис.
Након свечаног дочека, постројавања Почасне страже и уписивања у Књигу почасних гостију, Вучић и Јоханис су започели разговоре.
После разговора двојице државника најављено је обраћање медијима.
Према ранијој најави из Јоханисовог кабинета, теме разговора су продубљивање билатералне сарадње на политичком, економском и секторском нивоу, процес приступања Србије ЕУ, укључујући и румунском председавање Унији у првој половини 2019, питање мањина у обе државе, питања од заједничкох интересовања која се тичу сарадње на Западном Балкану, као и развој ситуације по питању Косова.
Из кабинета румунског председника је саопштено и да је посета Вучића уследила након интензивних контаката Румуније и Србије последњих година, као и да она потврђује веома добар карактер односа две државе.
Прес служба српског председника је раније саопштила да ће се, након састанка са Јоханисом, Вучић састати и са румунском премијерком Вјориком Данћилом, председником Сената Парламента Румуније Калином Попескуом Тарићеануом и председником Представничког дома Парламента Румуније Ливијуом Драгнеом, као и да ће положити венац на Споменик незнаном јунаку. Шутановац подноси оставку! Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА