Најновије

ДА ЛИ ЋЕ ОНА НАСЛЕДИТИ ШУТАНОВЦА: Прва жена на челу Демократске странке? (ФОТО)

Од понедељка Демократску странку до ванредне изборне скупштине водиће председник и чланови Председништва у оставци, пише Данас.

Драган Шутановац поднео оставку (Фото: Јутјуб)

Председник Драган Шутановац и његови најближи сарадници, потпредседници Игор Салак, Нада Колунџија, Бранислав Лечић, Тамара Трипић и Јован Марковић, у недељу на седници Главног одбора поднеће неопозиве оставке због лошег резултата на изборима у Београду од два одсто.
Иако до избора новог руководства има још неколико месеци, међу демократама се већ сада размишља ко би могао да наследи Шутановца. Наташа Вучковић, посланица ДС, и некадашња потпредседница странке, помиње се као једна од реалних могућности.

Наташа Вучковић (Фото: Mc.rs) Према ономе што се може чути из ДС уочи недељне седнице, о термину ванредне изборне скупштине на којој ће се бирати ново руководство, а коју ће Председништво странке предложити Главном одбору, још ће се разговарати, али реално да би она могла да буде одржана у мају или јуну.
Како је речено новинарима Данаса, доста припремног и озбиљног посла треба урадити до одржавања изборне скупштине, попут ревизије чланства и уплаћивања чланарина, јер ће право гласа имати они који плате чланарину. Паралелно са припремом изборне скупштине биће припремани и избори у Градском одбору ДС у Београду чији је председник Балша Божовић прошле недеље одступио са дужности.
Највероватније и најрационалније, технички али и финансијски било би да се избори у Београду и у целој Србији одрже истог дана. Гласање ће вероватно бити директно, али ни о томе још није донета одлука.
Божовић је у петак гостујући на телевизији Н1 рекао да ће у наредних неколико месеци бити јасно да ли ће ДС опстати. Он је упозорио да та странка више нема право на грешку.
- Да ли ће ДС бити велики фактор у будућности, зависи од тога да ли ће схватити потребе грађана у будућности. ДС има само још једну шансу и треба паметно да је искористи -  истакао је он. Зашто Запад подржава Вучића сазнајте ОВДЕ. Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Емисија "Форум" у продукцији портала Правда и Народне телевизије - гост глумица Антиа Стојадиновић.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА