Најновије

ПУТИН ИХ ЈЕ СЛАГАО! "АВАНГАРД" ЈЕ ВЕЋ ТУ: Руска војска потписала уговор за производњу крстареће ракете научнофантастичних могућности!

Иако је у свом историјском говору пред Саветом Федерације 1. марта Владимир Путин пројекат производње ракете "Авангард" поменуо у контексту предстојећих пројеката, руска војска је ових дана објавила да су научници успели да реше техничке проблеме и већ је потписан уговор за њену серијску производњу.

Руске ракете нове генерације (Илустрација: public)

Министарство одбране Русије закључило је уговор за производњу најновијег хиперсоничног стратешког система „Авангард“. Ово је открио заменик министра одбране РФ Јуриј Борисов у интервјуу за војни лист „Краснаја звезда“. - Систем Авангард, о којем је председник Путин говорио Федералној скупштини 1. марта, добро је истестиран. Било је проблема које је требало савладати, јер се њена површина током лета загрева до 2.000 степени. Та ракета уистину лети унутар плазме. Зато није било лако наћи решења за управљање њоме и њену заштиту, али су она ипак пронађена. Тестирања су то потврдила, рекао је други човек руског Министарства одбране. Борисов је посебно нагласио да је већ потписан уговор за серијску производњу Авангарда, додавши да није у питању никакав "блеф", као што тврде западни медији и њихови стручњаци, већ да је у путању нешто "потпуно реално". Авангард је ракетни систем са крстарећим маневришућим блоком. Командант руских Ракетних стратешких снага Сергеј Каракајев претходно је саопштио да су успешно завршена сва предвиђена тестирања Авангарда и његовог крстарећег блока који може и при огромним брзинама да се понаша као једрилица, која хиперсоничном брзином лети на висини од неколико десетина километара. Борисов је, иначе, истовремено потврдио да Оружане снаге Русије већ располажу "ласерским системима који могу да уништавају одређене циљеве". У одговарајуће јединице стижу још од прошле године, а Борисов тврди да су у стању да разоружавају потенцијалног противника и уништавају објекте који су мета. Према његовим речима, руски научници су нашли начин да у делићима секунде "сконцентришу енергију која је потребна да се онеспособи противничко оружје". Борисов је открио да је могуће да ће и нове балистичке ракете "Сармат" носити хиперсоничне бојеве блокове што ће додатно и вишеструко повећати њихову неухватљивост за противничку противракетну одбрану. Руси су ових дана успешно тестирали и револуционарну авионску ракету "Кинжал", а снимак њеног лансирања из унапређеног ловца-пресретача МиГ-31 можете да погледате ОВДЕ. Извор: fakti.org, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА