Најновије

Студенти ФОН финалисти престижног светског такмичења у решавању студије случаја у Копенхагену

Студенти Case Stydy Club Факултета организационих наука: Немања Јевтовић, Кристина Кнежевић, Растко Дамњановић и Тамара Тошовић под менторством проф. др Весне Дамњановић пласирали су се у финале престижног светског такмичења у решавању студије случаја Copenhagen Bysiness School Case Competititon 2018 у Копенхагену, Данској.

Учесници такмичења (Фото: Правда)

Светско такмичење одржало се у периоду од 26. фебруара до 02. марта 2018. године. 
На такмичењу је учествовало 12 најбољих бизнис школа и 48 најбољих бизнис студената из целог света. 
Студенти су решавали студију случаја 28 сати за компанију Arla Foods, највећег произвођача млечних производа у Скандинавији и највећег произвођача органског млека у свету. Задатак студије случаја односио се на будуће стратегије развоја компаније, обезбеђење додатног прихода од 500 милиона евра, као и подизање лојалности бренда ка генерацији Y, односно младим потрошачима.
Стратегије студената Факултета организационих наука односиле су се на иновативно повезивање потрошача и млекара путем јединствене „Daily Arla“ платформе, изградњу лојалности и поверења потрошача, као и на унакрсну продају вина и сира у земљама северне Европе, пратећи најновије трендове међу младим потрошачима.
Наши студенти су у рундама пре финала победили тимове универзитета: McGill University из Канаде, University of Florida из Сједињених Америчких Држава, Thammasat University са Тајланда, као и Singapore Management University из Сингапура. У финалу такмичења наступали су заједно са Универзитетом Copenhagen Bysiness School из Данске, University of New South Wales из Аустралије, као и Hong Kong University of Science and Technology  из Хонг Конга. Победник такмичења био је тим University of New South Wales из Аустралије.  Поред њих, на такмичењу су учествовали: University of North Carolina из Сједињених Америчких Држава, Universidad Panamericana из Мексика, Concordia University из Канаде и Maastricht University из Холандије.  
Студенте је током такмичења посетила Њ.Е. Амбасадор др Јасмина Митровић-Марић, амбасадор Републике Србије у Краљевини Данској, која их је упознала са данским тржиштем и бодрила до завршетка такмичења. 

Студенти ФОН-а похваљени су за изузетан консултантски приступ, разумевање пословања компаније, предлог иновативних и примењивих решења, тимску повезаност чланова, као и за разумевање скандинавског тржишта. Захваљујемо се проф. др Милији Сукновићу, декану ФОН-а, управи ФОН-а, проф. др Милану Мартићу, председнику Савета ФОН-а, проф. др Винки Филиповић на подршци, менторима: Предрагу Рађеновићу, Сави Војиновићу, Игору Кордику, Томи Дамњановићу, Маши Сретеновић, Андријани Жикић и Стефану Ингњатовићу, као и алумнију Caxe Stydy Club-а, партнерима, медијима и пријатељима на подршци и пружању практичних знања.
Прочитајте ОВДЕ шта о мрежном рату Америке каже руски геополитичар Леонид Савин?
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Који факултет за информатику уписати?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА