Најновије

ИЗОЛАЦИЈА РУСИЈЕ НИЈЕ РЕШЕЊЕ: Тилерсон отворио душу у опроштајном говору! (ВИДЕО)

Још данас актуелни шеф америчке дипломатије Рекс Тилерсон, који је данас без одговарајуће процедуре и пратећих почасти, практично најурен из Стејт департмента, одржао је опроштајни говор у ком је, између осталог, нагласио неопходност спуштања тензија у односима између Русије и САД.

Опроштајни говор Рекса Тилерсона (Фото: ЈуТјуб)

Тилерсон је у говору одржаном у "брифинг соби" Стејт деартмента набројао све "успехе" спољнополитичког одељења америчке администрације под његовим руководством.  Међу тим "успесима", Тилерсон је пре свега издвојио "максимални притисак" који је извршен над Северном Корејом и који је, према његовим речима, приморао руководство те земље да "пристане на преговоре", а уз помоћ "широког спектра санкција који је показао своју ефикасност" по том питању. Говорећи о Русији, Тилерсон је рекао да је понашање Москве "проблематично" и поручио Кремљу да "мора пажљиво да процењује своје акције у најбољем интересу руског народа, али и света". 
- Изолација Русије, није ни у чијем интересу, ипак је додао одлазећи шеф америчке дипломатије.
Говорећи о америчким акцијама у Сирији, Тилерсон је нагласио да су примирја која је издејствовала његова администрација спасила велики број живота у тој земљи. - Ипак, остало је да се уради још много тога у Сирији, као и на стабилизацији Ирака, поручио је Тилерсон, додајући да је усвајање америчке Стратегије за јужну Азију натерало талибане на мирне преговоре са властима у Авганистану. Он је објаснио да његов отказ ступа на снагу са завршетком данашњег дана и да ће до тада предати све обавезе свом заменику Саливану, а да ће се његова служба у Трамповој администрацији, формално, окончати 31. марта. Истовремено са отпуштањем Рекса Тилерсона, Американци су започели велика померања снага у и око Сирије. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА