Најновије

МИЧЕЛ СТИГАО КОД ДАЧИЋА: Српски шеф дипломатије га дочекао неочекиваним поклоном! (ФОТО/ВИДЕО)

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је данас са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Весом Мичелом који борави у Београду у оквиру своје прве посете региону од кад је од Брајана Хојта Јиа преузео актуелну функцију.

Вес Мичел и Ивица Дачић (Фото: Министарство спољних послова)

У разговору су разматране теме које се тичу регионалне стабилности, европског пута Србије, као и наставка Бриселског дијалога, саопштено је из Министарства спољних послова Србије. Како се наводи, Мичел је у разговору са Дачићем истакао да Сједињене Државе Републику Србију виде као једну од најзначајнијих земаља региона и окосницом стабилности на Балкану. Српски шеф дипломатије указао је да ценимо подршку САД и изразио интерес да се позитивна динамика билатералних односа развија и у будућности, нарочито када се обележава 100 година од када је, у знак савезништва са Србијом, подигнута српска застава на Белој кући. Мичел је поновио још једну устаљену реченицу западних дипломата, указавши да САД "континуирано подржавају европски пут Србије и остваривање напретка у оквиру Бриселског дијалога". У циљу оживљавања традиционално савезничких веза и пријатељских односа, као и даљег интензивирања сарадње и међусобног разумевања, први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић уручио је помоћнику државног секретара Стејт Департмента Весу Мичелу изјаву америчког председника Вудроу Вилсона о Косову, поводом Видовдана, под насловом „Славимо Косово као Дан части" из Њујорк тајмса од 19. јуна 1918. године.

Како је министар одбране Александар Вулин оштро прокоментарисао Мичелов долазак у Београд, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА