Најновије

НЕ ОБАЗИРУ СЕ НА ПРЕТЊЕ: "Челик Дамаска" наставља гажење терориста у Источној Гути! (ФОТО/ВИДЕО/МАПА)

Не обазирући се на претње Сједињених Држава и њених савезника, Сиријска арапска армија (САА) наставила је да ниже успехе у операцији "Челик Дамаска" која за циљ има ослобођење подручја у близини Дамаска познатом под називом Источна Гута".

На истоку Дамаска (Фото: ЈуТјуб)

Операција је данас настављена нападом са југоисточне стране преосталих територија које се налазе под контролом терориста, у правцу града Џисрина. У акцији коју су предводили припадници 4. механизоване дивизије и Републиканска гарда, овга пута чак и без подршке из ваздуха, забележен је нови значајан успех САА. Током продора према Џисрину, према извештајима сиријских ратних репортера, преузета је контрола над три постројења која су џихадисти користили за производњу ракетног оружја. Осим великог броја ракета, у подземним тунелима, како се тврди, пронађени су и трагови хемијског оружја и других експлозивних матерјала.




Осим тога, извори наводе и да је на ободу града пронађен и велики затвор који су направили терористи, а који је испражњен непосредно пре доласка САА на те позиције. Након вишечасовне борбе која је трајала до касних поподневних часова, САА је успела да очисти сва пољопривредна добра на прилазу Џисрину и да закорачи у сам град, преузевши контролу над неколико блокова зграда на његовом ободу, чиме су заузете позиције за јуриш који се очекује у раним јутарњим сатима.

Какве маневре предузимају ових дана америчке снаге у најави евентуалног напада на Сирију, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА