Најновије

ДОГОРЕЛО: Ђилас позвао опозицију на уједињење, али ево шта се догодило...

Носилац листе "Београд одлучује - људи побеђују" Драган Ђилас написао је проглас о уједињењу свих опозиционих демократских снага у Савез за Србију.

Драган Ђилас (фото: Јутјуб)

Проглас има 13 тачака, а у њему је, између осталог, планирано спајање опозиције на равноправним основама, уз замрзавање страначких интереса, али и формирање, после промене власти, Владе националног спаса, коју би, како је предвиђено, чини нестраначки људи и најстручнији људи у земљи.
Савез би водило председништво, нема председника, а планирано је и формирање пет тимова - за документовање злоупотреба институција у Србији, за бављење младима, за решавање проблема најстаријих грађана за бављење српским селима и тим експерата који ће анализирати стање у медијима, навео је лист и пренео да је прогласом предвиђена и "широка међународна акција како би се свету објаснило шта се дешава у Србији".
Ђилас је проглас дао коалиционим партнерима, лидерима ПСГ Саши Јанковићу, Нове странке Вуку Јеремићу и Левице Србије Борку Стефановићу и да је очекивано да стигне и до осталих странака демократске опозиције.   Извори Данаса тврде да није наишао на разумевање партнера. Како кажу саговорници, Ђилас је коалиционим партнерима изложио платформу према којој би био направљен савез у који би ушле све чланице коалиције са београдских избора и који не би имао председника. Наводе да је Ђиласова замисао да сви актери коалиције мало замрзну своје политичке организације како би се правила заједничка прича за Србију. Међутим, његова идеја није засад прихваћена, поготово јер и Саша Јанковић и Вук Јеремић планирају и то говоре да желе да оснаже своје организације. Ђилас је у првој изјави за медије после избора рекао да савез Покрета слободних грађана Саше Јанковића, Народне странке Вука Јеремића, Левице Србије Борка Стефановића, синдиката Слога Жељка Веселиновића и Покрета за преокрет Јанка Веселиновића, треба да се прошири на целу Србију. Тада је навео да још увек не зна хоће ли направити своју странку. Ђилас ће свакако почети са формирањем своје политичке организације са којом би, ако не раније, онда пред изборе у коалицију ушли и Јанковић и Јеремић, али и остале странке опозиције.

СНС осуђује писмо амбасадору

Човек који спречава новинаре да присуствују његовим конференцијама за штампу само зато што му се не свиђају питања која постављају, не заслужује да се представља као промотер било каквих вредности ове земље, наводи се у саопштењу београдског одбора Српске напредне странке, поводом писма Драгана Ђиласа норвешком амбасадору Арнесу Санесу Бјорнстаду. Може се рећи да је Ђилас доследан у покушајима да одреди шта ће бити садржај медија, ко може, а ко не може да се појави и шта сме, а шта не сме да каже, само је комично то што Ђилас говори о европским вредностима, наводи СНС, закључујући да Ђилас не прихвата изборну вољу Београђана.
Прочитајте ОВДЕ како је Зорана Михајловић брутално испрозивала Бошка Обрадовића и ДС.
Извор: Танјуг/Блиц/Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драган Ђилас - Србија је ушла у фашизам.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА