Најновије

(ИНТЕРВЈУ) МИША ВАЦИЋ: Само уједињени десница у Србији има будућност

Српска десница није учествовала на београдским изборима. Они су пре завршетка рока за подношење листа одржали конференцију за медије на којој објаснили да не желе да учествују у предстојећој катастрофи десних партија и покрета на изборима нити да буду оптужени за одвлачење гласова. Испоставило се да је Српска десница у праву, а да ни једна десничарска листа није прешла цензус, нити му се приближила.

Миша Вацић (Фото: Јутјуб)

Лидер Српске деснице Миша Вацић у интервјуу за Правду коментарише резултате избора, говори о перспективама десне опције у Србији и о политичким плановима. Како коментаришете резултате избора и број гласова који су освојиле десничарске листе?
„Нажалост" били смо управу. Резултати свих десних опција на београдским изборима су нивоа статистичке грешке. Разједињене народ не препознаје као озбиљно вредне поверења. Српска десница је најавила да ће тако и бити. Гласови и утицај Српске деснице се неоспорно види у томе што је победничка СНС освојила 45 посто, док је за председничке СНС у Београду имао 36%. Јасно је да је велики део десничарских гласова отишао СНСу под утицајем Српске деснице, а не разједињеним десним понудама који сви заједно са својим резултатима не могу да пређу цензус. Ствар будућих избора је неминовно укрупњавање деснице. Дошло је време за нове десне снаге, а то је Српска десница.
Шта десничарске снаге могу да ураде да ојачају? 
Мегаломански захтеви појединих назови десних организација и жеља за влашћу, урушавају оснивне принципе националног погледа на државну политику. Српска десница из дана у дан расте, одбори ничу у свим крајевима земље, у Београду постојимо већ у свим општинама. Само укрупњавањем и уједињавањем, остављајући сујету по страни десница се може уздићи. То је управо оно што Српска десница и ради, ујединили смо 15 националних организација, у преговорима смо са још неколико. Од Четничке Омладине преко Ратних Ветерана, СНП 1389, Конзервативне омладине Србије, Српског народног фронта и десетак још јаких националних покрета у јединствен фронт Српске деснице. Слога јесте пораз врагу и најјачи српству град. Дакле само слога!
Са ким Српска десница не би сарађивала? Став Српске деснице је да су национални интереси Србије на првом месту. Српској десници је место у институцијама државног система. Немамо проблем да разговарамо са свима, желимо да наше погледе на политичкој сцени деле сви, што је легитимно. Сарадња са „десничарским" организацијама и партијама мора бити на новим принципима утемељена на реалношћу, а не жељом за влашћу како не би доживели што су и многи од њих доживели на последњим изборима. Основни циљ Српске деснице је афирмисање националног питања, што отвара простор за разговоре са свима, на првом месту са осталим десничарским партијама. Неслога и сујета су ствар реалности, коју морамо променити. Само уједињени десница у Србији има будућност. Српска десница је програм будућности.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дебата Мише Вацића и Владе Радуловића на ТВ Пинк.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА