Најновије

ПУТИНОВ ЕЛИКСИР ЖИВОТА: Због овога је руски председник стално у доброј форми

Током многих векова „крвави еликсир“ од јеленских рогова је био један од најтраженијих и најскупоценијих лекова на свету.

Путин у природи (Фото: РИА Новости)

Током многих векова „крвави еликсир“ од јеленских рогова је био један од најтраженијих и најскупоценијих лекова на свету. Древни Кинези су тврдили да овај балзам дарује животну снагу, враћа младост и повећава мушку потенцију. Истраживања савремених руских научника потврдила су ефикасност народног средства, које је постало веома популарно међу познатим спортистима, космонаутима и политичарима. Верује се да чак и председник Русије Владимир Путин користи оздрављујуће дејство овог природног лека.

Тајни рецепти древних Кинеза

Археолози који су истраживали царску гробницу у кинеској провинцији Ханан, неочекивано су наишли на необичан свилени свитак стар 2.000 година. Древни рукопис је садржао 52 тајних рецепата дуговечности и мушке снаге. Главни састојци чудотворних лекова били су панти, односно млади јеленски рогови. Добро је познато да мужјаци јелена одбацују своје рогове сваке године након периода парења. Ипак, стари окоштани рогови били су мало цењени у Кини јер нису имали у свом саставу довољно лековитих супстанци. Напротив, млади меки длакави панти су се сматрали великом драгоценошћу због крви, коју су они садржали. Кинески лекари користили су екстракт из младих рогова као чудотворни балзам против многих болести – а посебно против импотенције. Стотинама година Кинези су ловили јелене да би дошли до лековитих панта. Руси, који су у 17. веку освојили Сибир, прикључили су се истребљењу грациозних дивљих животиња јер су кинески купци нудили невероватну цену: килограм сребра за килограм младих рогова. Због масовног уништавања јелени су постали угрожена врста. Још мало па би они остали само у легендама, као једнорози, али на срећу, руски староверац Савелиј Ушаков досетио се да припитоми марала, односно сибирског јелена. Његов пример су следили и други Руси. У 19. веку на Алтају се 200 домаћинстава бавило узгојем великих стада марала. Фармери више нису убијали јелене него су им секли панте у мају и јуну, када рогови садрже највише храљивих супстанци.

Рог изобиља

И данас у Русији постоје многобројне фарме марала – и не само на Алтају, него и у Републици Тува, и на Далеком истоку, и у другим деловима државе. У 20. веку јеленски рогови су били још сребра вредни, као у древној Кини: седамдесетих година прошлог века килограм сировине на светском тржишту коштао је 1.000 долара. Сада су цене пале до 400 долара због велике конкуренције. Уносан бизнис је привукао пажњу фармера са Новог Зеланда и Кине, који су по примеру Руса почели да узгајају милионе грла јелена ради скупоцене сировине. Совјетски научници су спровели истраживање лековитог потенцијала младих рогова и открили да панти имају противуупално, имуномодулираујуће, оснажујуће и стимулираујуће дејство. Током Другог светског рата лекови од рогова користили су се у болницама за брзо зарастање рана војника. Панти су постали основ за многобројне медицинске препарате – тинктуре, таблете и мелеме, које је лако пронаћи на интернету. Од праха млевеног рога се праве оздрављујући чајеви. Али, најмоћније дејство на организам имају специјалне купке. Вода, у којој се „прокувају“ панти, постаје прави еликсир младости и здравља.

Путин на Алтају

Да би се окупали у кади са таквим животворним балзамом, на Алтај често долазе најпознатији руски спортисти, глумци, космонаути и представници политичке елите. На Алтајским планинама воли да одмара и руски председник. Први пут Владимир Путин је обишао фарму марала „Сентелек“ још 2003. године када се са ћеркама спустио чамцем низ реку Чариш. Тада су високог госта домаћини послужили чајем од панта. Касније је Путин посетио алтајски санаторијум „Марјино“, где се пацијенти купају у „пантовим“ кадама. Руски председник се детаљно распитивао код главног лекара о оздрављујућем ефекту ове медицинске процедуре. Према писању руских медија, Путин је на себи испитао дејство лековите купке. Путину се на Алтају пре неколико година придружио и Силвио Берлускони. Знајући темперамент италијанског политичара многи Руси су претпоставили да је он сигурно искористио прилику да испроба чудотворни лек за дуговечност и мушку снагу. Ево и рецепата:

Против варикозе

Сто грама иситњених у прах младих рогова прелијте са 500 милилитара вотке. Оставите да одстоји недељу дана. Узимајте 25 капи тинктуре растворених у води три пута дневно. Третман траје 21 дан.

Против полних упала

Направите тинктуру од младих рогова као у претходном рецепту. Једну супену кашику меда помешајте са једном супеном кашиком тинктуре. Узимајте два пута дневно пре оброка.

Против гастритиса и болести јетре

Помешате прах од рогова са цветом кантариона у пропорцији 1:2. Једну чајну кашичицу смесе прелијте са чашом кључале воде. Сачекајте пола сата да одстоји. Конзумирајте пола чаше напитка три пута дневно. Третман траје две недеље.

Против неурозе

Једну супену кашику иситњених плодова шипурка помешајте са једном чајном кашичицом праха од рогова. Прелијте смесу са 300 милилитара кључале воде. Оставите да се мало охлади. Узимајте 150 мл напитка два пута дневно.

Против импотенције

Сто грама иситњених у прах младих рогова прелијте са 600 милилитара црног вина. Сачекајте да одстоји десет дана. Конзумирајте 25 милилитара процеђеног напитка - два пута дневно. Третман траје две недеље.

Шта све лечи панти?

* ишемију * проширене вене * гастритис * чир на желуцу * мушку импотенцију * полне упале код жена и мушкараца * неурозе * паничне нападе * хронични умор О новим, непознатим и шокантним детаљима из Путинове биографије више можете сазнати ОВДЕ. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин је познат као велики љубитељ животиња
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА