Најновије

РАСУЛО У ОПОЗИЦИЈИ НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА - Цепања, подвале, пропаст

Народна странка (НС) саопштила је данас, након изласка посланика Мирослава Алексића и делегата 106 одбора из странке,да  су НС напустила 264 члана странке, међу којима и неколицина бивших функционера.

У саопштењу се наводи да сви постојећи одбори Народне странке широм Србије, њих 67, настављају да функционишу и припремају своје локалне скупштине, које је Извршни одбор странке заказао за септембар и прву половину октобра.

Оцењује се да је група окупљена око Мирослава Алексића и Борислава Новаковића"одлучила да одустане од фер и демократске утакмице у оквиру странке, у којој би сви чланови имали право гласа”. „Овај бег од демократског изјашњавања је знак слабости и непоштовања институција и темељних вредности на којима је основана Народна странка”, каже се у саопштењу.

Додаје се да „покушај цепања Народне странке” представља корак уназад за идеју искреног заједништва свих политичких снага које су спремне да се боре против, како се наводи, корумпираног режима за промене у држави.

„Апсурдно је апеловати на опозиционо јединство, а у исто време спроводити раскол у сопственој странци”, стоји у саопштењу. Алексић је раније данас на Опленцу код Тополе, заједно са представницима 106 страначких одбора иступио из Народне странке и основао нову организацију „Народни покрет Србије”, како се звала прва странка коју је основао. Он је претходно дао оставку на све функције у Народној странци, укључујући место шефа посланичке групе у Скупштини Србије.

Најавио је да ће са посланицима који су такође иступили из НС формирати нови посланички клуб.

Како су пренели медији, Алексић је рекао да између њега и председника НС Вука Јеремића није било личних сукоба, већ су се те разлике односиле на начин функционисања и приоритете у раду странке која „мора искључиво да слуша и уважава захтеве грађана и да ради на уједињавању опозиције у рушењу режима Александра Вучића”. Алексић је оценио да у Народној странци, оваква каква јесте, нема места за спровођење демократских избора, већ је то сада странка која је „отуђена од народа и у служби малог броја политичара који седе у Београду”.

Алексић је средином јула смењен са места председника Извршног одбора странке.

РУСКИ СЕНАТОР О ПРЕГОВОРИМА У ЏЕДИ - Западне земље ништа не поштују, зна то Србија

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА