Најновије

ШОК У СИРИЈИ, ТЕРОРИСТИ ДОКАЗАЛИ ДА ИМАЈУ РУСКИ ПВО СИСТЕМ: Тврде да су оборили хеликоптер САА, објавили снимак (ВИДЕО)

Терористичка група Ахрар Ал Шам тврди да су оборили хеликоптер Сиријске арапске армије изнад Источне Гуте. Хеликоптер је наводно оборен совјетским системом ОСА 9К33, а терористи су објавили и снимак акције.

ОСА систем (Фото: Јутјуб)

Међутим, на снимку се не види тренутак погодка, нити су терористи објавили фотографије срушене летелице. САА је демантовала да је изгубила хеликоптер али су потврдили да се у рукама терориста налази систем ОСА и да је употребљен током јучерашњих борби. Терористи су током борби 2012. године при заузимању војних база заробили и неколико система ОСА којима су предходних година уништили неколико хеликоптера САА. Међутим, до јуче се веровало да су сви њихови оперативни системи уништени. Последњи пут они су користили ОСА систем у јуну 2016. године. Током ослобођења Африса тре пет дана, САА је заробила један ОСА систем који је био оштећен и није био у употреби.

По свему судећи, они су оспособили неки од неисправних система. Сиријски медији сматрају да терористи Џаиш ал Ислама покушавају снимком и лажном тврдњом о обарању хеликоптера да подигнну морал саборцима. Међутим, они оваквим поступцима угрожавају преговоре о прекиду ватре који се воде због опкољеног града Дума. Kaко су се либералне снаге у Србији и на Балкану преплашиле од одласка руских "Ноћних вукова" погледајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски документарац о системима ОСА.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА