Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА: Турска планира војни упад и у Ирак! Ево зашто!

После инвазије на провинцију Африн у Сирији, Турска најављује да ће се у сарадњи са владом у Багдаду обрачунати и са Курдима на северу Ирака.

Курди и Турци (Фото: Правда)

У Анкари су одбацили захтев Европског парламента да одмах прекине војну операцију „Маслинова гранчица” у Африну у Сирији и истичу да се неће зауставити све док не ишчупају корене терористима у региону. У турској влади најављују да ће се у сарадњи са Багдадом обрачунати са „екстремистима”, то јест курдским борцима, и на северу Ирака пошто у тамошњим планинама они имају базе одакле повремено нападају циљеве у југоисточној Анадолији.
„Ми се нећемо повући из Африна све док не завршимо започети посао, док се не обрачунамо са терористима... Турска је примила 3,5 милиона  избеглица из Сирије и питам Европски парламент: А шта сте ви урадили да нам олакшате тај терет? Ништа! Ви немате право да било шта кажете Турској. Ваше речи улазе на једно а излазе на друго ухо”, изјавио је председник Реџеп Тајип Ердоган, коментаришући најновију резолуцију ЕП у којој се изражава „дубока забринутост” због кршења међународног права и тражи хитно повлачење турске војске из Африна у коме се свакодневно броје мртви и рањени: међу Курдима, цивилима, турским војницима и борцима домаћих опозиционих група које се боре против режима Башара ел Асада.
Прочитајте ОВДЕ чиме прете сиријски Курди Турцима?
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли је Курдистан нови Израел?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА