Најновије

ВЕЛИКА ПРЕВАРА, ВУЧИЋ РАЗОТКРИВЕН: Велеиздајник покушао да сакрије овај документ! (ВИДЕО)

Косово и Метохија су признати оног часа када је са том самозваном државом започет преговарачки процес у Бриселу. Први који је то учинио био је Борис Тадић, а тада се послужио својим дипломатским потрчком Борком Стефановићем, који је сад шеф једне странке. Касније је то Александар Вучић наставио и далеко то развио и систематски кршио Устав Србије, изрекао је оптужбе академик Коста Чавошки, професор Правног факултета у пензији, приликом гостовања у емисији Луча канала Прави одговор.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

На тај начин је, по њему, Вучић постао издајник, „а како је највиши државни званичник, он је и велеиздајник“.

- На крају, ја бих њега квалификовао као велеиздајника у вишеструком поврату – оценио је Чавошки.

Упитан зашто се Вучић крије иза реченице „нећу потписати“, када му се потпис, односно „де јуре“ признање и не тражи, већ је јасно речено да се тражи „де факто“ признање, академик је одговорио да је Вучић већ „де факто“ признао Косово.

У емисији је професор Чавошки анализирао документ на енглеском језику који је изашао у једном албанском медију, а сакривен од српске јавности, јер у њему се види да је Вучић пристао на формулацију „Република Косово“, као и на спровођење у потпуности француско-немачког плана у замену за ЗСО. Такође, разоткрива се и да по Статуту такозване ЗСО, та организација Срба неће имати никакву функцију осим надзорне, а Приштина ће задржати сва овлашћења.

Коментаришући изборе, закључио је да Запад не руши Вучића, јер би уложио иначе велике паре, као што је то био случај са Слободаном Милошевићем. Тога, међутим, нема.

Чавошки је коментарисао и догађаје у Израелу, и по њему, чини се да је „цела та ствар унапред углављена“. Дохватио се и дешавања у Украјини, а детаљније о свему реченом сазнајте у емисији на каналу Прави одговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА