Најновије

МРКОЊИЋ ОДБРУСИО МИНИСТАРКИ: Коштуница и жути третирали су мртвог Слободана као пса!

Почасни председник СПС Милутин Мркоњић поручио је потпредседници СНС Зорани Михајловић да је заборавила да се пре 12 година тадашња власт и према мртвом Слободану Милошевићу опходила као према псету.

Милутин Мркоњић (фото: Јутјуб)

На њену опаску да је Милошевић сахрањен као пас, Мркоњић подсећа да је због Бориса Тадића и Војислава Коштунице, који су тада водили Србију, двориште породичне куће у Пожаревцу било једино место где је Милошевић могао бити сахрањен.
- Мира Марковић је била изузетно коректна и рекла је: „Урадите како се договорите“. Пошто држава није дозволила, одлука је била на Мири, то јест на породици. А то што Зорана сад прича нећу да коментаришем - каже Мркоњић.
Он сматра да је и сада, 12 година после сахране, Милошевићево гробно место ствар породице.
- И ми у то више не смемо да се мешамо. Кад је Слободан умро, политички тренутак је био такав да се власт према њему односила као према псу. Тадић и Коштуница нису ни покушали да реши питање његове сахране. Тадашње власти су једва дозволиле да га довеземо у Београд и да његово тело изложимо поред Тита у Кући цвећа. Породица је морала да донесе такву одлуку и сахранила га је тамо где је имала расположив простор, а то је двориште породичне куће у Пожаревцу - објашњава Мркоњић.
Урош Шуваковић, некадашњи функционер СПС и службеник Државне безбедности за време Милошевића, сматра да је искључиво ДС крив што Милошевић није добио све државне почасти на својој сахрани, а да је Коштуничина заслуга што је његов ковчег могао да буде изложен у Музеју „25. мај“.
- Не мислим да је Милошевић сахрањен као пас, већ је сахрањен као приватни грађанин иако му је припадао државни протокол, а то му је противзаконито укинуо ДС. Тадашњи лидери ДС су чак забранили да се користи мртвачница ВМА, па је СПС морао да изнајми приватну мртвачницу. Исто тако су забранили и да буде сахрањен у Алеји заслужних грађана. А Коштуница је омогућио да његово тело буде изложено у Музеју Југославије и да му грађани одају почаст. То је његова заслуга, јер је он као председник Владе донео ту одлуку - објашњава Шуваковић.
Зорана Михајловић је у интервјуу за Курир рекла да би уместо споменика Милошевићу „можда примереније било да видимо како да тог човека достојно сахранимо“.
- Милошевић јесте био председник Србије и макар због тога није заслужио да буде сахрањен као пас или мачка у дворишту куће његове супруге - изјавила је она.
Милошевићево тело је 15. марта 2006, четири дана од смрти у Хагу, допремљено у Београд, а наредног дана ковчег је био изложен у Музеју „25. мај“ на Дедињу. Организација те сахране је била изузетно хаотична, јер је држава одбила да у томе учествује, па су и бројне установе и институције одбиле да уступе свој простор за ту прилику. Испраћај Милошевићу организован је 18. марта на платоу испред садашње Скупштине Србије, а сахрањен је тог дана у предвечерје испод липе у дворишту породичне куће. На сахрани није био нико од чланова Милошевићеве породице, али јесу хиљаде његових присталица.
Прочитајте ОВДЕ ко је изјавио да Михајловићева мора у затвор?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мркоњић о кривичној пријави.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА