Најновије

Ево ко је све од Срба, али и Руса, на "црној листи" Сарајева!

Више десетина организација и појединаца из Републике Српске налази се на црној листи Министарства безбедности БиХ.

Митинг у Бањалуци (Фото: Јутјуб)

У групи у којој се налазе и Ветерани Републике Српске, руски мото-клуб Ноћни вукови, налази се и читав низ појединаца почев од аналитичара Џевада Галијашевића и београдског новинара Мирослава Лазанског. Сви они су означени као безбедносна претња по БиХ, и то на основу, како преносе медији у Босни, информација које су сачињене на основу података полицијско-обавештајних агенција у последњих два месеца.
Овај извештај је достављен Заједничкој комисији за одбрану и безбедности БиХ, и то на њихов захтев од пре месец ипо.
На црној листи нашле су се и организације Равногорски покрет, удружење Част отаџбине из Београда, као и појединци, војвода Славко Алексић, вођа Ноћних вукова Александар Залдастанов звани Хирург, декан Факултета за безбедност Предраг Ћеранић, Душко Вукотић, Предраг Богићевић, Мирко Велимировић звани Пајо, Александар Синђелић и Андрија Мандић.

Претње из Федерације

На списку безбедносних претњи за БиХ, из федералног ентитета наводе се удружења Зелене беретке, Аскери и клуб Црна муња из Цазина за који је наведено да се бави и војном и полицијском обуком. Међу појединцима наведена су браћа Нермин и Армин Ћулум из Санског Моста, који су на челу мото клуб Јунајтед трибјунс.
Генерал Родољуб Анђић, председник организације Част отаџбине, посредством "Вести", упутио је отворено питање министру безбедности:
- Нека саопште било коју активност удружења Част отаџбине која је радикална или опасна по безбедност било кога, да ли по Републику Српску или БиХ. Ако је радикално волети своју републику, Србију и Русију онда јесмо радикални. Али, за разлику од њега, наше удружење није издајничко легло, а чланови удружења не признају Бакира Изетбеговића за свог врховног шефа и док смо живи нећемо прихватити унитарну Босну. Прихватамо само изворни Дејтон. А највећа претња за БиХ су управо Мектић и његови ментори. Уколико наставе са оваквом издајничком политиком бићемо принуђени да затражимо референдум где ће народ Републике Српске одлучити хоће ли и даље остати у БиХ или постати самостална држава. Ово је само увертира да нам се забрани учешће на општим изборима у БиХ.
И Душко Вукотић, председник удружења Ветерани Републике Српске, каже да је све почело 9. јануара када су чланови Ветерана РС продефиловали у униформама на војној паради у Бањалуци.
- Уколико је критеријум да се нађете на списку "безбедносних претњи" био тај што смо патриотска организација онда смо заиста то за шта нас оптужују. Овде се заправо нападају Милорад Додик и званична политика РС која очигледно има добре везе и са Србијом и са Русијом - истиче Вукотић.

Лазански: Без коментара

Новинар и народни посланик Мирослав Лазански ипак није желео да се удубљује у овај списак.
- Не пада ми на памет да коментаришем то да ли сам на неком списку. Искрено, боли ме брига за то - кратко је објаснио овај новинар.
Џевад Галијашевић каже да му је "част и дужност" што је на црној листи државних непријатеља, а верује да се на њој нашао само зато што је поднео кривичну пријаву против Драгана Мектића.
- Пријавио сам га не само због неадекватне и непримењиве дипломе Образовног центра Хрватске полиције, али и због његове нечасне ратне улоге и злоупотребе службеног положаја. Важно је да су те пријаве прихваћене од Тужилаштва БиХ и да се проводи кривична истрага. Чак не чуди да Бакир Изетбеговић и ненародна СДА подржавају и усмеравају овог кабадахију и паликућу повезаног са мучењима ратних заробљеника у четири логора и рушењем џамија око Прњавора те са другим злочинима - наводи Галијашевић и додаје да је крајње апсурдно да се на листи Министарства безбедности БиХ налазе организације из РС, а не и пет организација које се директно доводе у везу са терористичким нападима у САД.

Саопштење војводе Алексића

Некадашњи командат Новосарајевског четничког одреда - јединице која је ратовала на најтежем делу сарајевског ратишта - Јеврејском гробљу, војвода Славко Алексић огласио се кратким саопштењем:
"Моја ратна прошлост може да се провери код Срба, муслимана и Хрвата који су читав рат провели на Грбавици. Не може се ставити знак једнакости између организација проистеклих из отаџбинског рата и Ноћних вукова са вехабијским покретом."
Прочитајте ОВДЕ каква је то нова претња за РС?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански је један од непожељних.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА