Најновије

ЗАХАРОВА: Застрашујуће је што Џонсон представља нуклеарну силу

Британски министар спољних послова Борис Џонсон затрован је мржњом и бесом, па је застрашујуће што он представља нуклеарну силу, саопштила је у портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова (Фото: РИА)

Марија Захарова је коментарисала ранију изјаву у којој је Џонсон упоредио Русију - овогодишњег домаћина Светског првенства са Олимпијадом у нацистичкој Немачкој 1936. године.
"Све такве паралеле и поређења између наше земље, која је изгубила милионе живота у борби против нацизма, борила се са непријатељем на својој територији, а затим ослободила Европу [и нацистичку Њемачку] апсолутно је неприхватљива", саопштила је она у изјави објављеној на Фејсбуку.
Портпарол руског министарства је додала да такве изјаве нису "достојне шефа дипломатске службе европске државе. Јасно је да је [Борис Џонсон] отрован мржњом и бесом", рекла је она, те је осудила његове речи као "непрофесионалне" и "непристојне".
"Страшно" је да је "овај човек представник нуклеарне силе која носи посебну одговорност за своје акције на међународној арени, као и за очување међународног мира", саопштила је Захарова.
Сада је изашло на видело и без сумње да су све акције у Лондону имале за циљ постављање непријатеља из Русије, користећи било који, чак инајапсурднији разлог", релао је Захарова. Она је додала да британски политичари сада покушавају да потпуно бојкотују Светско првенство у Русији 2018. године.
Раније у среду, Џонсон је још једном отворено оптужио Русију да стоји иза тровања бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке. Он је такође рекао да верује да је поређење између Светског првенства и Олимпијских игара из 1936. "свакако у реду" само зато што би спортски догађај некако "славио" Путина, с његове тачке гледишта.
Шеф Стратешке команде признао да САД немају чиме да се бране од новог руског оружја. Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Модернизоване високопрецизне ракете "Краснопољ" на делу 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА