Најновије

ЗАКУЦАВАЊЕ: Бондарев објаснио да је Запад већ капитулирао, хтели то да признају или не!

Запад се озбиљно штрецнуо и забринуо због новог наоружања којим је Русија пробила нови „звучни зид“ у тој области. Али, нису само хиперсоничне ракете и борбени ласери оно што „жуља“ НATO генерале.

Виктор Бондарев (Фото: Тасс, Правда)

Захваљујући економичности свог новог мотора, модернизовани ракетни носач-бомбардер Ту-160 ("Бели лабуд") имаће повећан максимални долет за чак 1.000 километара. Ово је открио Јуриј Борисов, заменик министра одбране РФ задужен за наоружавање, приликом посете војној фабрици „Кузњецов“ која производи и ремонтује гасне турбине за далеколетну авијацију и прави нову верзију мотора НК-32 за надзвучне стратешке бомбардере Ту-160М2. То су и до сада били најмоћнији војни авиони овог типа у свету, а модернизацијом ће им укупни учинак (перформансе) бити увећан за невероватних 60 одсто. Донедавни командант Ваздушно-космичких снага РФ, сенатор Виктор Бондарев, који је сада главни генерал у горњем дому руског парламента, јавно је поручио америчком председнику: - Господин Трамп нема разлога за забринутост поводом новог руског оружја. Уколико нема намеру да напада. - Сво наше наоружање, и оно којим већ располажемо и оно на коме радимо, има одбрамбени карактер. Разумем да су се западњаци штрецнули и да су затечени. Имају и разлога, али само утолико што се однос снага променио у корист Русије. Како и не би, кад је оружје којим подуже располажемо по много чему супериорно над америчким. Ново наоружање само додаје „узвичнике“ на наше досадашње оружје које је своје предности већ потврдило у Сирији, поручио је генерал. Бондарев је указао да западни војни експерти процењују да би за пресретање и обарање само једне нове руске интерконтиненталне балистичке ракете „Сармат“ било потребно најмање 500 америчких антиракета. - Ми се нисмо упустили у нову трку у наоружању. Ми само бринемо о својој безбедности. Зато је господину Трампу боље да се не узбуђује поводом нашег новог оружја, него да прихвати позив нашег председника за успостављање нарушених веза САД и Русије и понуду да кренемо у смањивање напетости и обострано постепено делимично разоружавање.

Шојгу: Руска армија је својеврсни „ледоломац“

Министар одбране РФ Сергеј Шојгу оценио је да је данашња руска армија својеврсни - ледоломац. - Ми смо заиста попут ледоломца. Имамо све своје. Можемо да самостално пловимо и пловимо... Имамо своја позоришта, музеје и библиотеке, своје институте и универзитете, своје академије и своју науку. Имамо и своју Младу армију. Све су то Оружане снаге наше земље - рекао је руски министар војни на церемонији уручивања награда ауторима песама на националном вокалном надметању „Нова Звезда“. Како је и сам шеф Стратешке команде америчке војске признао да Сједињене Државе не поседују адекватно одбрамбено наоружање којим би се заштитили од евентуалног напада новим руским оружјем, погледајте ОВДЕ. Извор: fakti.org, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Део заслуге за ново наоружање, Руси приписују и Николи Тесли?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА