Најновије

ЗАМЕНИК ШЕФА ПЕНТАГОНА: Главна претња САД су ревизионистичке силе Русија и Кина

Русија и Кина желе да “прекроје светски поредак” и све већа су претња безбедности Сједињених Држава и њихових партнера – изјавио је заменик шефа Пентагона за политичка питања Џон Руд.

Џон Руд (Фото: Јутјуб)

Он је наступио пре комитетом Сената САД за питања Оружаних снага. И у наставку рекао:
“Кина и Русија теже и измени територијалних граница. Данас се САД суочавају са се сложенијом ситуацијом у сфери безбедности, а главни изазов нашем процвату и безбедности биће дугорочно супарништво са ревизионистичким силама какве су Кина и Русија”.
Наравно, Руд није пропустио да укаже:
„Такво супарништво изискује повећано финансирање наших Оружаних снага. Размере изазова и претњи само ће се повећавати”.
Као ехо дошла је изјава генерала Рори Робинсон, шефа Северне команде Оружаних снага САД, да су најновије руске крстареће ракете све већа претња земљама Северне Америке.
У наступу пред истим комитетом Сената САД, додатно је прецизирала:
„Те ракете су претња и због домета који имају. Русија посебну пажњу поклања крстарећим ракетама које су у стању да угрозе целу Северну Америку. Те ракете имају веће домете од онога што смо могли да гледамо раније. То је све већа претња Северној Америци. Поготово стога што је лансирање тих ракета тешко открити”.
Робинсон је признала да је сада вероватноћа да Русија тим ракетама удари по САД веома мала, али је у наставку ипак истакла:
„Мене брину могућности тих ракета јер могу бити лансиране са бомбардера и поморница са много већих растојања него досад и притом пробити нашу противракетну заштиту. Морамо разрадити нову тактику и методику одбране од тих руских ракета. Зато нам је потребан даљи развој и радара и самих одбрамбених система”.
Бондарев објаснио да је Запад већ капитулирао, хтели то да признају или не! Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сирија: Руски авиони бомбардовали милитанте "Исламске државе"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА