Најновије

Џудо савез Србије: Без такмичења са непризнатом државом Косово!

Џудо савез Србије потврдио да јуниорским репрезентативкама Ањи Обрадовић и Марици Перишић није дозволио да се такмиче против ривалки из тзв. Косова.

Џудо (Фото: Јутјуб)

Такође, ДЖСС позвао је Владу и Олимпијски комитет Србије да пронађу модел за поступање у сличним ситуацијама.
"Поводом учешћа репрезентативаца Србије у џудоу који овог викенда учествују на Европском јуниорском купу у Сарајеву, а на коме између осталих наступају и такмичарке и такмицари непризнате државе Косово, Џудо савез Србије донео је одлуку да се на том турниру наши репрезентативци неће надметати са истим из непризнате државе Косово. 
Вољом жреба на Европском јуниорском џудо купу у Сарајеву, у првом колу у недељу требало је да се састане Ања Обрадовић са такмичарком непризнате државе Косово Лауром Фазлију, а Марица Перишић данас у полуфиналу против Лохе Флаке. У складу са одлуком ДЖСС, Перишић није наступила у овом мечу, исто као што неће ни Обрадовић сутра", наводи се у саопштењу. 
Из ДЖСС, због настале ситуације и у рукомету, позивају сав српски спорт и Владу Србије да се пронађе решење. 
"У светлу јучерашњих догађаја који су везани за рукомет као и данашњих у џудо спорту, ДЖСС ће заједно са свим другим националним гранским Савезима, Спортским савезом Србије, Олимпијским комитетом Србије, Министарством омладине и спорта Републике Србије и Владом Републике Србије дати пуни допринос да се пронађе јединствено решење које би требало да буде обавезујуће за будуће поступање како спортиста тако и организатора великих спортских догађаја у Републици Србији", закључује се.
Прочитајте ОВДЕ какав је то нови проблем у вези са ЕП у каратеу у Новом Саду?
Извор: Б92/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте српску сензацију, Александра Кукоља.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА