Најновије

ИЗАБРАЛИ СУ СИГУРНУ СМРТ: Џејш Ал Ислам погазио договор! Настављају борбу за последње упориште Источне Гуте! (МАПА)

Вођа џихадистичке организације Џејш Ал Ислам, Есам Бувајдани, објавио је данас путем аудио-поруке, да ће милитанти под његовом командом наставити да бране последње упориште Источне Гуте - град Думу и његову околину, пренели су сиријски "опозициони" медији.

Есам Бувајдани (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Осим објављивања изненадне одлуке, која долази у дану када је из осталих насеља Источне Гуте већ започета евакуација милитаната према Идлибу, Бувадани је позвао џихадисте широм Сирије да, у знак подршке његовој групи, започну нападе на Сиријску арапску армију (САА). Он је у овом позиву упозорио остале џихадисте, терористе и "побуњенике" да ће, након потпуног ослобађања Источне Гуте, САА покренути нападе и на северу и на југу Сирије.

Сиријске агенције, ипак, подсећају и да је вођа Фајлак Рахмана издао сличну објаву само два дана пре него што је потписао договор о повлачењу и дадају да је ово само покушај Буваданија да издејствује што боље услове за предају, односно да, уместо у Идлиб, као остатак џихадиста из Источне Гуте, он и његова група буду пребачени у јужну покрајину Дерају. А где су већ почела да пристижу појачања САА, сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимци жестоких борби у Источној Гути пре операције "Челик Дамаска":
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА