Најновије

ШАМАР НАТО ЖРТВАМА: Забрањен помен у касарнама

Сећање на погинуле припаднике ВЈ и цивиле НАТО агресије биће обележено без подршке власти. Удружење бораца ратова од 1990. тражи измештање споменика из војних објеката.

ЦГ и НАТО (Илустрација: Правда)

У знак сећања на агресију НАТО на СРЈ 24. марта 1999. Удружење бораца ратова од 1990. Црне Горе ће заједно са породицама и поштоваоцима погинулих бораца данас у подне положити венце на споменике у Никшићу, Мојковцу, Беранама и Андријевици. - Иако смо планирали да са породицама палих бораца, по правилима које одреди Војска Црне Горе, положимо венце и на споменике у касарнама ВЦГ у Маслинама - Подгорица и Даниловграду, оперативни дежурни тим Генералштаба ВЦГ то није дозволио под изговором да у касарнама ВЦГ није дозвољено одржавање догађаја који могу имати било какве дневнополитичке конотације - саопштио је Радан Николић, председник борачког удружења. - Додуше, улазак у касарну “Милован Шарановић” у Даниловграду биће дозвољен само члановима породице војника Саше Стајића, прве жртве НАТО агресије, док се улазак других не одобрава. Борци су огорчени, јер сматрају да и фамилије петорице црногорских војника који су у том периоду погинули од албанских терориста и НАТО 1998/1999. године, а чија се имена налазе на споменику у касарни Маслине у Подгорици, имају право на помен. - Пошто се ради о својеврсној окупацији овог споменика, које је подигло Удружење у сарадњи са ВЈ, покренућемо питање његовог измештања из круга те касарне, као и споменика из касарне у Даниловграду. Да споменике приведемо њиховој сврси и не дозволимо да имена палих јунака заробе слуге њихових убица - наглашава Николић.

Злочин у Мурини

Бомбардовање Мурина 30. априла 1992. сматра се једним од најтежих злочина током НАТО агресије на СРЈ, када је мост на Лиму у центру варошице гађан са десетак пројектила. Том приликом погинули су цивили, међу којима и троје деце Оливера Максимовић (13), Јулијана Брудар (10) и Мирослав Кнежевић (13), ученици Основне школе “Петар Дедовић”, као и Вукић Вулетић (56), радник школе, Манојло Коматина (72), пензионер, и Милка Кочановић (69), домаћица.

Парастос

Братство Православне омладине Црне Горе, ветерани 63. Падобранске бригаде у Црној Гори, мрежа НВО “Не у рат - не у НАТО” и Матица Боке са сродним организацијама 19. годишњицу НАТО бомбардовања Србије и Црне Горе обележиће парастосом на Михољској Превлаци и поменом на градском гробљу Брдишта. Како се у инат НАТО пакту и полицији исказује протест у Даниловграду, погледајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Узеће ти образ НАТО

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА