Најновије

НЕ ВЕРУЈE ТУРЦИМА: Асад гомила војску на новој линији раздвајања са Ердогановим снагама! (МАПА)

Велики број регуларних сиријских војних снага пребачен је на линију раздвајања коју су Турци ових дана преузели од курдског ЈПГ-а, известили су сиријски медији.

Асад - Ердоган (Илустрација: Правда)

Јединице Сиријске арапске армије (САА) и Снага националне одбране (СНО) у великом броју током већ два дана пристижу у села Башмара, Зок Кабир, Бурџ ал Кас, Мијаса, Акиба и Зијара, као и на истурене контролне тачке у подручју западно од града Захре. Како наводе сиријски провладини медији, распоређивање свежих снага има за циљ одвраћање Турака и њихових џихадиста од даљег напредовања кроз сиријску територију. Турски генералштаб јуче је објавио крај операције "Гранчица маслине", која је за циљ имала освајање региона Африн који се налазио у рукама курдског ЈПГ-а, о чему више можете да прочитате ОВДЕ.
Ипак, судећи према изјавама турских званичника, апетити Анкаре у Сирији, освајањем Африна нису задовољени, а на нејасне поруке које стижу из те земље, сиријска команда је одлучила да пошаље јасну поруку евентуалним нападачима на положаје регуларних војних снага у Сирији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Турски јуришни хеликоптер Т-129 најзаслужнији је за брзину којом су Турци почистили ЈПГ из Африна:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА