Најновије

ШОК БОМБЕ И СУЗАВАЦ: Погледајте драматично хапшење Ђурића у Косовској Митровици! Чуле се сирене за узбуну! (ВИДЕО)

Припадници интервентне јединице Косовске полиције привели су данас поподне, нешто после 17.30 сати, директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Хапшење Марка Ђурића у Косовској Митровици (Фото: Јутјуб)

Ђурић је ухапшен у сали Митровачког двора, где је управо био почео разговор у оквиру унутрашњег дијалога о КиМ.
Како су грађани Митровице покушали да спрече улаз у зграду, косовска полиција бацила је шок бомбе и сузавац. У Митровици се чују сирене за узбуну.
Након тога су ушли и одвели Ђурића. Седница Савета за националну безбедност сазвана је за вечерас у 19.30 часова. 
Косовска полиција одвела је Марка Ђурића у Приштину, јављају косовски медији. 
Заједно са Ђурићем ухапшен је и његов сарадник Жељко Јовић, који је повређен у покушају да се одупре привођењу, јавља Тањугов извештач са лица места.
Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић није приведен, потврђено је ФоНету у Канцеларији.
Наиме Ђурић и Селаковић стигли су у северну Косовску Митровицу негде око 17.00 часова, како би учествовали у разговору у оквиру унутрашњег дијалога.
Раније је из Приштине било саопштено да им је забрањен улазак на територију Косова и Метохије, због изјава којима, каже Приштина, уносе нестабилност у ситуацију на северу покрајине.
Председник Србије је на ту вест прошле седмице рекао да ће Ђурић и Селаковић свакако бити у Митровици, као што је планирано.
Њих двојицу испред Митровачког двора је дочекао градоначелник Горан Ракић. Новинарка Инсајдера Сенка Влатковић, за Н1 је испричала да су Ђурић и Селаковић ушли у зграду у којој се одржавао округли сто, дочекани аплаузима. Након што су одржали уводне говоре, и након говора Горана Ракића, градоначелника Косовске Митровице, министар у Влади Косова Далибор Јевтић је рекао да састанак бити настављен, али да ће бити затворен за јавност. “Почиње комешање пет минута након тога, онда су се чули узвици – новинари изађите напоље... Изашли смо и видели да је зграда опкољена специјалним јединицама РОСУ, с пушкама у пуној опреми, с маскама и панцирима, почели су звиждуци окупљених, а онда су бачени сузавац и шок бомбе… РОСУ је утрчала у салу, извели су једног човека коме је јакном била прекивена глава, нико није био сигурам да је то Марко Ђурић, касније је изашао Горан Ракић и рекао да је приведен Ђурић“, прича Влатковић. У Митровици се све време чује сирена за ваздушну опасност, исто и у Звечану, пренела је она.
Прочитајте ОВДЕ коме је од српских званичника и зашто забрањен улазак на Космет?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Танјуг/Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чини ми се да западне земље не желе ни на који начин да разговарају о томе коме припада територија Косова, они то сматрају завршеним, рекао је председник Александар Вучић за РТС.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА