Најновије

СУПЕРПОВОЉНО: Ево колико ће Хрватску коштати 12 израелских авиона!

Савет за одбрану препоручиће Влади склапање уговора са Израелом о куповини 12 коришћених борбених авиона "Ф-16 барак", пише хрватски Јутарњи лист.

Ф 6 Барак (Фото: Јутјуб)

Израел је Хрватској понудио 12 модернизованих авиона "Ф-16 барак" сa наоружањем по цени од око 500 милиона долара.
Најјача конкуренција израелској понуди је шведског СААБ-а који нуди 12 нових "грипена", али без наоружања за 700 милиона евра.
О томе за коју од ових понуда ће се одлучити хрватска влада знаће се ускоро, а сутра ће се састати Савет за одбрану Хрватске, који ће донети препоруку.
У кабинету хрватске председнице сматрају да је израелска понуда тренутно најповољнија и са финансијског и са стратешког аспекта, наводи Јутарњи лист и додаје да исти став заступа и потпредседник Владе и министар одбране Дамир Крстичевић.
Стога се, кажу, не очекује да би се премијер Андреј Пленковић супротставио њиховим мишљењима, тим више што је и стручна Комисија Министарства одбране у својој анализи такође оценила понуду Израела као најповољнију.
Свеједно ће на седници Савета за одбрану уз израелску бити представљене и преостале три понуде – америчка, грчка и шведска – с тим да препорука није и обавезујућа за Владу.
Прочитајте ОВДЕ какав се то хаос догодио у Загребу?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте израелски Ф 6.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА