Најновије

ХАОС У БУКАМАЛУ: Американци и терористи нападају сиријске положаје на ирачкој граници! (ВИДЕО/МАПА)

Терористи Исламске државе и америчка "коалиција", по свему судећи, извршили су симултани напад на положаје сиријских снага и њихових савезника у подручју југоисточног пограничног града Ал Букамала у покрајини Деир Ез Зор.

Самоубилачки напад у Букамалу (Фото: ЈуТјуб)

Према извештајима "побуњеничких" медија и њима блиских активиста, напади су извршени у местима Сукарија и Губра, у непосредној близини Букамала. Терористички напади изведени су инфилтрацијом бомбаша самоубица на истурене положаје сиријских снага и њихових савезника, а том приликом је, како се наводи, настрадало на десетине припадника САА, Снага националне одбране и иранске Револуционарне гарде.

Такође, према још непотврђенм информацијама, извршен је и самоубилачки напад ауто-бомбом на положаје САА у нешто севернијем Мајадину, а у том нападу је, тврде локални активисти, убијенм и један сиријски официр. Терористи су направили чак и пропагандни снимак на ком су приказани неки од ових напада:
Истовремено, бомбаш самоубица улетео је у групу "лојалиста" у самом Букамалу где је, наводи проџихадистичка агенција Смарт, убијено најмање 20 људи, а на град је извршен и артиљеријски напад чији је снимак објавила терористичка агенција. Осим тога, према тврдњама сличних извора, јуче је извршен и напад авиона америчке коалиције на положаје које држе припадници иранске Револуционарне гарде. Интересантно је да се све ово одиграва баш у време када су Американци, преко својих "лојалиста" из СДФ-а објавили вест о изградњи велике војне базе управо и покрајини Деир Ез Зор. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА