Најновије

НЕЋЕ МИЛОМ ВРАТИТИ НАФТУ СИРИЈИ: Американци граде огромну војну базу у Деир Ез Зору!

У настојању да осигурају контролу над највећим резервама нафте у Сирији, Сједињене Државе почеле су изфградњу велике војне базе у покрајини Деир Ез Зор, изјавио је за турско издаље Спутњика Мехди Кобани, високи официр курдске организације СДФ, која за рачун Американаца управља великим делом сиријске територије на северу и истоку земље.

Американци граде војну базу (Фото: ЈуТјуб)

Према његовим речима, САД гради велику војну базу у региону Ал Омар, подручју Деир Ез Зора у ком се налазе најбогатија налазишта нафте у Сирији. - Због безбедносних претњи, не можемо да пружимо више информација о величини нове инсталације. У овом тренутку тешка механизација врши припремне радове, а градилиште обезбеђују снаге СДФ-а, рекао је Кобани. Ово је само још један у низу показатеља да ризик од великог обрачуна између Русије и САД у Сирији расте из дана у дан, јер ће "велику војну инсталацију", сасвим сигурно, пре свега попуњавати амерички војници. Осим тога, Пентагон је у сиријско окружење упутио значајан број војних снага, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. На нагомилавање америчких снага у Сирији и њеној околини Руси не седе скрштених руку, па је тако бродовима у ту земљу упућен велики контигент оружја и војне опреме, али и снага за специјалне операције руске војске. Више о томе погледајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа стандардан процес изградње америчких војних инсталација:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА