Најновије

ПАДА ТЕРОРИСТИЧКА ВЛАДА У ПРИШТИНИ? Српска листа разматра повлачење подршке

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је за РТС да ће размотрити даље учешће у косовској влади. Јутро је паметније од вечери, донећемо мудру одлуку, водићемо се интересима грађана, поручио је Ракић.

Горан Ракић (Фото: Фејсбук)

Насиље и упад косовских специјалаца узнемирили су Србе на северу Космета. Гостујући у Дневнику РТС-а, Горан Ракић је рекао да je то био не само бруталан напад, већ класичан терористички напад на голорук српски народ и да нико од присутних није дао повод да јединице РОСУ регују на овакав начин. "Ја сам био испред грађана, испред сепцијале јединице РОСУ и видео сам да убацују метак у дуге цеви, буквално су били спремни да пуцају на нас", рекао је Ракић. Ракић каже да без иједног повода јединице РОСУ газе и шутирају министра у покрајинској влади у Приштини Ненада Рикала који је у болници са тешким повредама, градоначелника Лепосавића, директора Високе школе у Лепосавићу... То су, како каже, људи који њима значе на Косову. Узменирано јесмо, али нас нису уплашили, рекао је Ракић. "Грађани су се ноћас самоорганизовали, поново су на северу барикаде, видећемо се са председником Вучићем, синоћ смо на Председништву усвојили иницијативу и размотрићемо даље учешће у покрајинској влади", каже Ракић.

"Јутро је паметније од вечери" 

Како каже, јутро је паметније од вечери, и донеће мудру одлуку, водиће се интересима грађана. "Након данашњих консултација са председником донећемо коначну одлуку", истакао је Ракић. "Нисмо очекивали да нас Приштина мази и да наше посланике служе ратлуком, хелебом и сољу у скупштини, ушли су као политички борци, одлучићемо како ћемо наставити нашу борбу", истакао је Ракић. Поручио је специјалцима и њиховим налогодавцима да се никада више овакав бруталан терористички напд од стране РОСУ неће догодити на северу. Говорећи о Марку Ђурићу, рекао је да му је у Куршумлији указана помоћ и да му је након што је стигао ноћас око један сат у Београд, указана помоћ у КЦС. "Сигурно да они то нису радили сами, већ су имали помоћ страних ментора, Ђурић је имао алтернативни излаз, могао је да изађе, није хтео да напусти учеснике дијалога. Покушали су да га понизе, нису успели јер је храбар човек, стао је испред свог народа и очекујем да наредних дана поново дође на Косово", истакао је Ракић. "Нису нас уплашили, остајемо доле, борићемо се свим демократским средствима. Народ је увек знао да се избори за слободу, поготову са севера", поручио је Ракић. "Чизма, специјалне јединице РОСУ неће моћи да изведу овакав потез на северу Косова", рекао је Ракић и додао да су предузете неке активности.

Заједничка седница у Косовској Митровици у среду

На захтев председника Српске листе Горана Ракића, представници четири општине са севера Косова и Метохије одржаће заједничку седницу по хитном поступку у среду у просторијама Митровачког двора у Косовској Митровици. Седница ће имати једину тачку дневног реда: Политичко-безбедносна ситуација на северу Косова и Метохије. Са киме Вучић није хтео да прича после инцидента на Космету, сазнајте ОВДЕ. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Напад шиптарских специјалаца
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА