Најновије

СИРИЈА ПРАВО У ЛИЦЕ НА САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ: Уништићемо освајаче из Америке, Израела, Турске, Британије на својој територији! (ВИДЕО)

Стални представник Сирије у Уједињеним нацијама Башар Џафари рекао је данас на седници Савета безбедности да је његова земља одлучна у намери да поврати контролу над свим територијама које јо увек окупирају терористи или непријатељске стране силе.

Башар Џафари (Фото: ЈуТјуб)

Ослободићемо и Голан, Африн, Раку, Идлиб и све делове Сирије, рекао је Џафари обраћајући се пред Саветом безбедности УН.   Џафари је додао да Сирија одбија да прихвати оружано присуство окупационих снага на својој територији и оптужио Израел, Катар, Саудијску Арабију, Турску, САД, Велику Британију и Француску за вођење "терористичког рата" против Сирије. Како је рекао, десетине хиљада људи који су ослобођени из Источне Гуте посведочили су о репресији и злочинима над цивилним становништвом, а нарочито према мањинским групама, које су чинили милитанти у овом подручју и да су их неретко убијали како би их приказивали као жртве сиријских снага и њихових савезника. Источна Гута се није "урушила", као што је рекла представница САД Ники Хејли, већ је ослобођена, подвукао је Џафари. Он је објавио да је Источна Гута на прагу ослобођења од милитаната и похвалио Сиријску арапску армију и савезнике његве земље због изузетно успешне операције.
Упркос компликованој ситуацији, сиријске власти остају одлучне у спровођењу и остварењу својих циљева, а то су враћање територијалног интегритета и супротстављање страним силама које воде операције унутар њених граница, нагласио је Џафари. Шта су све покушали да прошверцују милитанти током евакуације из Источне Гуте, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА