Најновије

Вучић поручио да је војска спремна да уђе на Косово и одложио предлог за решавање проблема! Нови датум је...

Председник Србије Александар Вучић одложиће саопштавање јавности свог предлога за решавање проблема Косова, сазнаје Данас из извора у Влади Србије.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Како је листу речено, председник ће због новонасталих околности на Косову, свој предлог решења изнети крајем априла или почетком маја, иако се очекивало да то учини крајем овог или почетком наредног месеца.
Извори листа наводе да би у овом тренутку било беспредметно излагати било какво решење, јер је за то потребна и друга страна која је спремна на компромис, што у овом тренутку, како кажу, није случај.
"Евентуални пад владе у Приштини, који ће највероватније бити 'погуран' потезом Српске листе да изађе из Владе, потврђује незваничне теорије о томе да се решавање питања Косова одлаже, јер ни Београд ни Приштина нису успели да од најјачих међународних играча добију оно што желе, иако је деловало да је почетак расплета и нормализација односа на видику", пише Данас.
Српска листа најавила је јуче у Београду да напушта косовске институције, а уједно је најављено и да ће српске општине формирати 20. априла Заједницу српских општина, на петогодишњицу од потписивања Бриселског споразума.
У Косовској Митровици протекла је мирна ноћ. Живот грађана вратио се потпуно у нормално стање после хапшења директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Вучић поручио да је војска спремна да уђе на Косово

Вучић је зауставио даљи продор албанских специјалаца на север Косова и Метохије и спречио ескалацију насиља поруком да је Војска Србије спремна да уђе у јужну покрајину ако се јединице РОСУ не повуку, а Марко Ђурић не буде моментално пуштен на слободу, пишу Новости.
Лист пише, позивајући се на добро обавештене изворе, да је суочен са драматичном ситуацијом, која је протумачена и као намера Албанаца да трајно преузму контролу на северу, Вучић повукао потез који је био "пресудан за одвраћање Приштине од паклене намере".
Даље се наводи да ће се Београд и даље искључиво мирним средствима борити за мирно и праведно решење статуса Косова и Метохије.
Без обзира на ово чврсто опредељење, Војска Србије је у потпуности спремна да испуни свако наређење, пишу Новости и додају да је према њиховим сазнањима, "после ове провокације Албанаца - подигнута борбена готовост".
Прочитајте ОВДЕ шта је још рекао Вучић осим да "у његово време неће бити српских пораза"?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: ФоНет, Тањуг, Данас, Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Деблокиран магистрални пут Митровица-Приштина.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА