Најновије

Запад верује да треба сломити Русију, јер Русија крши њихова права: Шест разлога зашто их је Путин престравио

Репортажа о руским председничким изборима у западној штампи је, предвидиво, одражавала слабо познавање руске реалности и руског менталитета. Наравно, западни новинари су своје материјале правили за своје интерне потрошаче, али њихови закључци јасно указују на то да се Запад није ни најмање приближио свом крајњем циљу, да или уништи, или преправи Русију и њен народ.

Путин (Фото: РИА)

Пише: Љуба Љуљко (Степушова) Прва ствар која упада у очи у свим аналитичким чланцима, је претпоставка о томе да Владимир Путин престиже Стаљина, у смислу политичке дуговечности. “Путинова победа ће његову политичку доминацију у Русији довести до скоро половине века, до 2024. године, до када ће он имати 71. годину. Само је  Јосиф Стаљин владао дуже“, написао је “Бузнис Стандард”.
Ова тврдња имплицитно прави паралеле са ером Стаљина, која се на Западу обично назива “фашистичком“. Поред тога, Путина су критиковали због његове “неодрживе“ жеље за моћи. Таква претпоставка може да створи импресију код западних читалаца (иако раст популарности Мусолинија, Салазара и Франка у одговарајућим земљама побија све рекорде), али је Русија већ одавно научила да на дијалектички начин посматра Стаљинову фигуру.
С једне стране, да, он је био диктатор који је превише убијао, али с друге стране, он је био политичар који је Совјетски савез претворио у индустријску силу, који није толерисао корупцију, који је на прво место стављао совјетску породицу, културу и образовање.
Што се тиче политичке дуговечности, становници Русије су ти који бирају Путина, за разлику од, на пример, Немачке, где Ангелу Меркел већ 20 година бира шака елита. Која опција је више демократска?
Друга ствар која привлачи пажњу у западној репортажи о руским изборима се односи на опозиционог активисту Алексеја Навалнија. Путиновом главном непријатељу, опозиционом лидеру Алексеју Навалнију, забрањено је да се кандидује због кривичне осуде која се нашироко сматра политички мотивисаном. Навални је позвао на бојкот гласања.
Путин је одговорио на горе наведено: “Ово, очигледно, говори о преференцијама америчке администрације у руководству других земаља. Говоре кога би више волели да виде у руководству земље… У овом смислу, они су изгубили. Боље би било када би ћутали“, рекао је Путин у јануару, на састанку са руководиоцима медија. Заиста, Навални је очигледно далеко од тога да буде негде у близини Солжењицина или Сахарова.
Треће, западни новинари кажу да су руске власти искористиле административне ресурсе како би осигурали високу излазност. Фокс њуз је цитирао 20-годишњу жену по имену Дарија Суслина и градоначелника Јекатеринбурга Евгенија Роизмана, који су били престрављени због “притиска“.
“Користе све, школе, вртиће, болнице – борба за излазност је невероватна“, рекао је Роизман, један од ретких опозиционих политичара који имају значајну изабрану функцију“, прености “Фокс њуз”.
Важно је напоменути да административни ресурси нису позивали на гласање за Путина – људи су охрабривани да изађу и гласају, а то су две потпуно другачије ствари.
Четврто, западни новинари купују идеју да је разлог Путинове победе његова способност да игра по жељи Руса да пруже отпор Западу у Сирији, Украјини и свуда. Осим тога, они тврде да је тај “царски шовинизам“ изазван лошим тумачењем пријатељских намера Запада да посеје демократију у “лошим земљама“. Међутим, западни медији добро закључују да је британска премијерка Тереза Меј, покушавајући да консолидује британце уочи Брегзита, и у немогућности да види цепаницу у свом оку, уплесала у Путинове руке са случајем “Сергеја Скрипаља”.
Одговор на сво то насиље није главни циљ руских власти. Крајњи циљ је да људи буду задовољни својим животом у Русији, написао је уредник сајта Атлнтико, Жан-Марк Силвестер.
Пето Антон Тројановски је на страницама “Вашингтон поста” написао, да су руске власти организовале масиван спектакл од Арктика до ИСС-а, како би показали величину подршке становништва, без да су и реч рекли о бројним фалсификатима који су дошли од присталица Навалнија. Аутор износи оригинално тумачење излазности на Криму, тврдећи да су становници Крима били наведени на то, да верују да би без Путина Крим пао у амбис рата и геј бракова.
На крају, председнички избори у Русији су уверили Запад да се не сме спустити пред таквом “шовинистичком“, “расисистичком“ и “нетолерантном“ земљом као што је Русија. Аустралијски телевизијски канал АБЦ у лицу Џенифер Метерс верује да Русија користи широк спектар скривених средстава обавештајних и специјалних служби, и занемарује правила цивилизованог понашања.
“Ако Запад заиста изгуби стрпљење са Русијом, то би наредних шест година Путиновог председавања могло начинити много мање угодним“, написала је она. Роберт Кутнер је у “Хафингтон посту” проширио ову идеју и сугерисао искључивање Русије из банкарског система, забрану Русима да купују некретнине на Западу, ограничавајући им улазак у западне земље.
Италијански новинар и политичар Ђулијето Кјеза је рекао да су сви покушаји вршења притиска на Русију и Русе осуђени на пропаст, јер су избори показали јединство Руса око њиховог председника. Хистерија русофобије на Западу се неће смањити у наредним данима, месецима и годинама, сматра овај новинар.
“Запад верује да треба да сломи Русију, јер Русија крши њихова права. Постоје планови за многе наредне године. Рећи ћу вам искрено, требало би да се плаше јаке Русије, и не постоји други начин да победе“, рекао је Кјеза.
Оно што је проблематично је то што западни аналитичари не разумеју зашто је Трамп дошао на власт, и зашто Путин још увек може да је задржи. Данашњи Американци средње класе живе горе него што су живели њихови родитељи, али у данашњој Русији, млађе генерације живе боље него што су живели њихови родитељи. Међутим, изнад свега, Руси су увек националну идеју постављали изнад материјалног благостања.
Русија ће искористити инцитент у Кососвској Митровици за снажније учешће у решавању косовског питања! Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: pravda.ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чињенице које нисте знали о Путину 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА