Најновије

НА ИВИЦИ СУКОБА: Овај потез Турске армије на северу Сирије Русија може сматрати актом непријатељства! (ФОТО/МАПА)

Турски војни конвој снимљен је данас како се креће према граду Џиср Ал Шугур и то одмах након објаве да су преговори "побуњеника" са представницима Руског центра запомирење зараћених страна у том граду пропали.

Турци испитују границе трпељивости Русије у Сирији (Илустрација: Правда)

Конвој у ком се налазе турски војници стационирани у Хатају (Турска), примећен је како прилази Идлибу из правца Кирбат ал Џоза.
Према наводима сиријских војних извора, Турска армија планира да постави нову "осматрачку позицију" у близини Џиср Ал Шугура, како би зауставио Сиријску арапску армију у њеној намери да ослободи тај град. Турска војска је нешто раније одбила да помогне у предаји контрле над овим градом, који је годинама уназад познат као једно од главних упоришта терориста на западу Идлиба из ког су покретани напади на покрајину Латакију, па и напади на руску војну базу Хмејмим. Управо због тих напада и због безбедности војне базе Русија и Сирија сматрају као императив да град буде обезбеђен.

Сиријска команда објавила је извиђачке фотографије овог конвоја снимљене у турској покрајини Хатај, што је уједно и јасна порука Турцима да је ово погрешан пут који су изабрали стратези из Анкаре:


Истовремено, израелски шеф Генералштаба најаво је обнављање војних операција на територији Сирије. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Џиср ал Шугур пао је у руке терориста у мају 2015:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА