Најновије

ТРКА У НАОРУЖАЊУ СА ''РУСКОМ САВЕЗНИЦОМ'' СРБИЈОМ: Хрвати заборавили да je Србија војно неутрална (ВИДЕО)

Израелски премијер Бењамин Нетанјаху оценио је да споразум са Хрватском о продаји 12 половних и дорађених борбених авиона Ф-16 у вредности од 500 милиона америчких долара показује снагу израелске војне индустрије и јачање постојећих односа Израела и Хрватске у више подручја, објавили су данас израелски медији, преноси Хина.

Набавка из Израела (Илустрација: Правда)

Хрватска агенција подсећа да је хрватска влада јуче једногласно одлучила да купи 12 авиона Ф-16 Ц/Д Барак, које ће Хрватска отплаћивати у периоду од десет година. "Израелска војна идустрија још једном је доказала да је најбоља на свету. Овај споразум ће оснажити већ постојеће односе између Израела и Хрватске на подручју безбедности, одбране и привреде", казао је Нетанјаху, преноси дневни лист "Харец". Према његовим речима, тај споразум ће такође "ојачати израелске ваздушне снаге и израелску безбедност уопште". Наводи се да интернет портал "Израел дифенс" преноси оцену израелског Министарства одбране који је потписивање споразума назвао "важном прекретницом у јачању билатералних односа... и стратешке сарадње између две земље". Израелски медији преносе и речи хрватског министра одбране Дамира Крстичевића који је потписивање споразума назвао "историјским даном за хрватско ратно ваздухопловство и улагањем у безбедност земље". Наводе и речи премијера Андреја Пленковића да је хрватски Савет за одбрану донео "одговорну одлуку која ће задовољити потребе хрватских ваздушних снага у наредних 30 година". "Џерузалем онлајн" подсећа да су о том споразуму Пленковић и Нетанјаху први пута разговарали на маргинама Светског економског форума у Давосу у јануару. Хина наводи да медији такође истичу да је Хрватска дала предност Израелу испред "другопласиране" Шведске која је нудила ескадрилу "Грипена" и да је Хрватска, чланица НАТО, у "мини трци у наоружању са руском савезницом Србијом која је недавно набавила шест половних руских борбених авиона МиГ-29". Хрватски медији су заборавили или пропустили чињеницу да је Србија по уставу војно неутрална држава и да остварује војну сарадњу и са земљама ОДКБ-а, које предводи Русија, и са НАТО алијансом. А који амерички савезник окреће Вашингтону леђа и узима руско наоружање, сазнајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА