Најновије

РАДИЈАЦИЈА ХИЉАДУ ПУТА ВЕЋА ОД ДОЗВОЉЕНЕ: Еколошка катастрофа на југу Србије, 9 радника водовода оболело од канцера, 8 умрло! (ВИДЕО)

Гост емисије ,,Агора'' на Народној телевизији био је др Срђан Алексић, адвокат.

Врање (Фото: Јутјуб)

Он је у емисији коментарисао проблем ратних репарација и кривице НАТО за последице нелегалног бомбардовања СРЈ 1999., у којем је употребљено и више од десет тона осиромашеног уранијума на територији јужне српске покрајине и уже Србије. Према његовим речима, последица дејства НАТО су еколошка катастрофа, како због радиоактивног материјала, тако и због бомбардовања хемиских постројења.  Иако НАТО није бомбардовао осиромашеним уранијумом изнад 45-те паралеле тј. града Јагодине, како наводи, гађане су индустрија и нанета је непроцењива штета испуштањем хемикалија и тешких метала - открива Алексић. Он се осврнуо и на кршење међународног права против како истиче, једне суверене земље, при којем је НАТО чак прекршио свој статут, због чега је такође покренута тужба у којој ће стручна јавност иступути пред међународним органима.  Ми желимо да поднесемо по једну тужну тим земљама, да би видели појединачан однос према овом питању. Ми имамо доказе, као и основану сумњу према њиховом признању да су коришћена таква средства и да су нека акта прекршена - оцењује Алексић. ''Ми имамо једну улицу, где је у свакој кући постији неко оболео од канцера. Девет људи које је учествовало у рашчишавању Пљачковице, то су радници водовода Врањци, до данас осам њих је преминуло а девети је оболело од канцера. Шта нама треба још да учинимо, имамо доказ да је хиљаду пута била већа радијација,'' рекао је он. Он је у разговору између осталог открио и да је више од 300 италијанских војника оболело од такозваног ''балканског синдрома'' током боравка на Косову.  Према његовим речима, они су добили више правоснажних пресуда, а постоји и жеља италијанских стручњака да помогну нашим грађанима да остваре своја права. Као један од значнајних фактора он је истакао и одлуле попут парламента Италије и других чланица да поднесу тужбу НАТО за накнаду штете, што је како оцењује изазвало велику пажњу јавности. 

- Пошто сада имамо судску праксу италијанских судова, државе НАТО пакта, као и одулуке парламента, у Италији је већ донето 6 правосначних пресуда, што отвара питање да ли су Срби грађани другог реда у Европи? - истаче је Алексић. Исповест човека који је пронашао брата близанца кога су украли из породилишта и продали Шиптарима погледајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда/Народна телевизија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шокантне контрадикторности у обдукционим налазима гардиста страдалих у Топчидеру.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА