Најновије

НОВИ ИЗАЗОВ ЗА ТАЧИЈА И ЊЕГОВУ БАНДУ: Путинов Хирург стиже на Косово!

„Руски Балкан“, турнеја Путинових „Ноћних вукова“ по Србији и РС, завршен је у уторак уз обећање да ће ускоро поново доћи, али да ће тада ићи правац на Косово!

Хирург (Фото: РИА)

Нову турнеју најпознатијих бајкера на свету дефинитивно ће предводити Александар Залдостанов звани Хирург, веома близак пријатељ председника Русије Владимира Путина.
- Нова турнеја, која ће обухватити Косово, уследиће веома брзо и Хирург ће сигурно учествовати. На недавно завршену турнеју он није кренуо првенствено због лоших временских услова и чињенице да у обиласке не би могао да иде мотоциклом, већ би морао комбијем, којим су ишли чланови његове групе, баш због лошег времена - каже извор близак српском огранку „Ноћних вукова“, додајући да чланови те бајкерске групе једва чекају да обиђу српски народ на Косову и пруже му подршку, нарочито након скорашњих немилих дешавања.
И представник руске мото-федерације Јевгениј Строгов потврдио је да ће „Вукови“ ускоро кренути пут Косова.
- Сада правимо маршруту која ће повезати Косово поље и Куликово поље. То је технички веома компликована маршрута, која захтева одличну логистику и много других ствари, али баш то је наша жеља - да покажемо заједничке корене и заједничку историју, која је у основи свега овога што радимо. Очекујемо да ћемо наилазити на препреке, али смо спремни да их и превазилазимо. Такође, велика нам је жеља да нам се на том путовању придруже и српски и руски свештеници, као и обичан народ, јер нам је циљ обједињавање наших народа - рекао је Строгов.
Јелена Вукоичић, политиколог, каже да ће посета „Вукова“ много значити српском становништву на Косову, али и да ће сигурно изазвати бес Албанаца. Наша саговорница истиче да ће Албанци искористити ту посету не само за нападе на „Вукове“ већ и за нападе на Русију и Србе на Косову.
- Ако поставимо њихову будућу посету Косову у контекст актуелних дешавања, сигурно је да ће та посета изазвати негативне и агресивне реакције Албанаца, као што је био случај са бошњачком политичком елитом и западним круговима. Верујем да ће приштински званичници реаговати веома бурно и оптуживаће „Вукове“ за ствари са којима немају никакве везе. Срби на Косову се радују њиховој посети јер су „Вукови“ њихови осведочени пријатељи и због тога што су познати као велики хуманитарци, као неустрашиви и срчани момци, а то је нешто са чим се намучени српски народ идентификује. Значи им и то што се зна да су они пријатељи Владимира Путина, који је код нас врло популаран, и тако осећају да их он није заборавио - завршава она. Косово није највећи проблем Србије, већ блискост Београда и Москве! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА